NordNews
Avem ce spune

VIDEO | CEC a anulat şedinţa în care urma să fie examinată sesizarea depusă de PAS privind sancționarea lui Dodon

Ședința de astăzi, 14 noiembrie, a Comisiei Electorale Centrale(CEC) în cadrul căreia urma să fie examinat sesizarea depusă de reprezentanta Maiei Sandu, Olesea Stamate privind sancționarea candidatului susținut de PSRM în alegerile prezidențiale, Igor Dodon, pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale, a fost contramandată, transmite zdg.md. 

Într-un comunicat al CEC se arată că „pe ordinea zi a fost inclus subiectul despre examinarea sesizării nr. CEC-7/10863 din 11 noiembrie 2020 a dnei Olesea Stamate, reprezentant cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu. În cadrul ședinței de ieri, 13 noiembrie, ora 19.00, doamnei Olesea Statate i s-a acordat termen până astăzi, la ora 12.00, să înlăture neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații conform reglementărilor în vigoare.
Întrucât până la momentul publicării acestui comunicat informativ, autorul sesizării nu s-a conformat solicitării CEC, subiectul inclus pe ordinea de zi a decăzut, respectiv ședința anunțată pentru ora 14.00 se contramandează”
, susțin reprezentanții CEC.

De partea cealaltă, Olesea Stamate susțină că sesizarea este una corectă şi că „ceea ce face CEC este o sfidare a legii”.

„CEC comite abuzuri și comite ilegalități în mod continuu sfidând toate reglementările legale în vigoare și sfidând ultimele rămășițe ale bunului simț”, susține Stamate.

 

Mai multe microbuze pline cu ziare tipărite în favoarea candidatului independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon au fost surprinse miercuri dimineață, 11 noiembrie, în apropiere de Editura „Universul”, care este o tipografie de stat, iar în ziare se raportează o tipografie privată.

Poliția capitalei a anunțat la13 noiembrie, că nu au fost constatate încălcări ale legislației în privința tirajului suspect al ziarului electoral al candidatului Igor Dodon. Potrivit forțelor de ordine, „în cadrul măsurilor întreprinse și materialului probatoriu acumulat, nu au fost constatate careva încălcări ale legislației privind încărcătură dată, ulterior Comisia Electorală Centrală urmând să se expună asupra circumstanțelor.

De dimineață însă, reprezentanții opoziției, împreună cu polițiștii au numărat în direct numărul de ziare.

În total, în cele 3 microbuze au fost identificate 215 pachete a câte 800 de ziare, adică 172.000 de ziare sau cu 117.000 mai mult decât raportează staff-ul.

„Sunt 215 pachete a câte 800 de ziare. Înmulțiți și veți vedea cât este numărul real. Chiar dacă ei încearcă să le înmulțească la 400, asta fără ziarele de la sediul lor și cele care au fost distribuite, sunt peste 86.000. Deci real au fost distribuite câteva sute de mii de ziar, nu 55 de mii așa cum spun ei”, a declarat parlamentarul Lilian Carp.

 

 

1 Comentariu
  1. Colesnic spune

    Asta era de așteptat, CEC-ul nu prima dată admite astfel de încălcări ale legislației. Cred că le place să plăteascăStatul despăgubiri în baza Hotărîrilor CEDO…
    Dacă ar fi din buzunarul lor, cred că s-ar fi gîndit bine asupra consecințelor ce-i așteaptă.
    Cu regret dictatorul ține totul sub control….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"