NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cel mai grav bilanț de când a început epidemia de coronavirus: 242 de decese și 14.800 de îmbolnăviri, într-o singură zi

Creștere uriașă a numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus în China. Într-o singură zi au fost raportate 15.000 de îmbolnăviri și aproape 250 de decese, scrie digi24.ro.

Autoritățile susțin însă că au o nouă metodă de diagnosticare, mai sensibilă. În Japonia, pe vasul aflat în carantină, pe care sunt și 17 români, au fost testate pozitiv încă 44 de persoane. Iar un studiu a ajuns la concluzia că durata de incubare a coronavirusului ar putea ajunge la 24 de zile.
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: „Numărul noilor cazuri raportate de China s-a stabilizat în ultima săptămână. Dar acest lucru trebuie interpretat cu extremă precauție. Epidemia încă poate urma orice direcție.”

Mike Ryan, WHO’s emergency programme: „În afara orașului Wuhan și a provinciei Hubei, în restul Chinei și în afara Chinei epidemia nu pare, în acest moment, la fel de agresivă sau accelerată. Asta ne lasă ocazia să întrerupem transmiterea virusului. Dar acest lucru nu este o garanție.”
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: „Rog întreaga planetă să se trezească și să înăbușe propagarea virusului și să împiedice ca virusul să devină o problemă gravă sau o criză și în restul lumii.”
Noile cifre anunțate de autoritățile Chineze par să infirme constatările Organizației Mondiale a Sănătății. 242 de oameni au murit miercuri, de departe cel mai grav bilanț pentru 24 de ore de când a început criza. Și numărul cazurilor de contaminare a sărit cu peste 14.800 într-o singură zi, ceea ce aduce totalul la aproape 60.000 în întreaga Chină continentală. Autoritățile de la Beijing susțin că au adoptat o nouă metodă de confirmare a infecțiilor.
O altă veste stârnește îngrijorare. Perioada maximă de incubare nu ar fi de 14 zile, ci dublă, spun unii cercetători chinezi.
Zhong Nanshan, expert afecțiuni respiratorii: „Studiul menționează o perioadă de incubare a noului coronavirus între 0 și 24 de zile. Dacă detaliem, un singur caz de infecție din 1.099 studiate a avut o perioadă de incubație de 24 de zile. Deci șansele sunt mai mici de unu la mie. Așadar nu putem caracteriza problema pe baza unei excepții rare.”
De teama răspândirii noului coronavirus, multe evenimente publice au fost anulate, inclusiv Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai, până la care mai sunt câteva luni. Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, programat luna aceasta, nu va mai avea loc, după ce mai multe mari companii au anunțat că nu mai participă. Chiar și liderul tibetan Dalai Lama și-a anulat aparițiile publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata