NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cel mai mare sat din nordul R.Moldova a intrat de azi sub cod roșu

Cel mai mare sat din nordul Republicii Moldova a intrat de azi sub cod roșu. Deși locuitorii din Pelinia, raionul Drochia se infectează la greu cu Covid-19, unii oameni habar nu au despre pericolul care-i paște. Totuși, aceștia respectă regulile de protecție împotriva coronavirusului. Nu și autoritățile locale, care, cel puțin, nu au amenajat un punct de dezinfectare la intrarea în primărie.

De la începutul pandemiei, în satul Pelinia au fost înregistrate 211 cazuri de infectare cu Coronavirus. Doar în ultimele două săptămâni, au fost confirmate 13 îmbolnăviri.

„Nu am știut. –NU VA INFORMAT NIMENI? Dacă boala a dat peste populație, de unde a mai venit și ea, nu mai știu. Iată cum vezi, peste tot mergem cu masca, la magazin, la farmacie ți acasă ne spălăm mâinile.”

„Nu am știut pentru că nu prea ies, am ieșit acum și am cumpărat mâncare, nu am știut. ”

„Nu, nu am auzit să fie inclusă în zona roșie Pelinia. Măi femeie dragă, eu locuiesc aici, dar nu am auzit. Duminică a fost bazar, toți erau cu maști, dar nu am auzit că la noi este cod roșu”, au declarat localnicii. 

Oamenii spun că autoritățile locale nu contribuie în nici-un fel la combaterea virusului ucigaș.

„Primăria nu face nimic, am și copil invalid, dar nu-mi acordă niciun ajutor.”

„Stăm acasă, acum am venit până la farmacie după medicamente și la magazin după fructe și mă întorc acasă. Cât se aude, câți la Chișinău se molipsesc, câți mor. Clar că îmi este frică.”

„Credem, văd că arată la televizor că mulți mor. Eu dacă sunt bătrână, stau mai mult în casă. Ies doar până la Poștă după pensie și după pâine. Nu-mi dă nimeni nicio mască, eu îmi cumpăr singură”, au spus oamenii. 

Primarul satului Pelenia, Titus Sărăteanu, nu a fost de găsit la locul de muncă pentru a ne spune ce va întreprinde după ce Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit în perioada 10-24 martie măsuri dure de protecție împotriva Coronavirusului.

Cod roșu a fost anunțat și în orașul Drochia, cu 190 de cazuri active. Aceeași soartă au satele Chetrosu, Șuri, Țarigrad și Miciurin unde au fost înregistrate până la 24 de cazuri active de Coronavirus.

2 Comentarii
 1. Jora cardan spune

  Da primaru ista o mai fost vo data de găsit?

 2. Vicky spune

  Numai au ce spune și umbla prin sat cu microfonul .
  De ce Chishinau nu au adus ceva in sat?
  240 de oameni adică 1% din populație sa îmbolnăvit de gripa in timpul ernii și deja codul roșu ?
  Nu știu cum sa pună vaccina?
  Prostii
  Ceai cu limona , apa cu sare galgar.
  Vitamine și liniște .
  Săracă lume speriata mai mult decit ar trebui.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"