NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cel puțin 36 de morți în Hawaii din cauza incendiilor de vegetație catastrofale

Cel puțin 36 de persoane și-au pierdut viața în Hawaii din cauza incendiilor de vegetație catastrofale de pe Maui, a doua insulă ca mărime a arhipelagului, relatează BBC, citat de hotnews.ro

„Pe măsură ce eforturile pompierilor continuă, 36 de victime au fost descoperite astăzi în interiorul focului activ [din] Lahaina. În prezent nu sunt disponibile alte detalii”, afirmă un comitat remis presei de autoritățile din Comitatul Maui.

Lahaina, o zonă din nord-vestul insulei Maui, este epicentrul incendiilor izbucnite zilele trecute și care au fost alimentate în parte de uraganul Dora care a traversat arhipelagul.

Ed Sniffen, directorul Departamentului de Transporturi din Hawaii, a declarat miercuri că peste 11.000 de persoane au fost evacuate din Maui în contextul în care autoritățile depun eforturi intense pentru a-i ajuta pe oameni să plece, potrivit CNN.

Cu toate acestea, unele dintre avioanele care au părăsit în ultimele ore insula au avut și scaune goale în condițiile în care închiderea drumurilor importante a limitat accesul la aeroport. Zona Lahaina este una dintre cele mai populare destinații turistice din Hawaii, și cea mai scumpă regiune din Maui.

Sniffen a subliniat însă că majoritatea drumurilor au fost acum redeschise. În urmă cu o zi autoritățile au organizat un convoi de peste 400 de autobuze care să îi ajute pe oameni să ajungă la aeroport. Companiile aeriene au suplimentat cursele pentru a ajuta cu evacuarea oamenilor.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"