NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Cetățenii R. Moldova au mulțumit Europa în cele 24 de limbi oficiale ale statelor membre UE

Cetățenii Republicii Moldova au spus ,,mulțumesc” statelor membre ale Uniunii Europene (UE), după ce țara noastră a primit pe 23 iunie oficial, statutul de țară-canditat pentru aderarea la UE. Videoul a fost publicat pe rețelele de socializare a președintelui Maia Sandu. 

Filmulețul prezintă mai multe persoane, de diferite vârste, gen, meserie care în unanimitate au exclamat ,,mulțumesc” în cele 24 de limbi oficiale ale statelor membre UE.

În același timp, Maia Sandu a ținut să reitereze faptul că  obținerea statutului de țară candidată, este un obiectiv spre care am mers mulți ani și care a fost susținut de cetățenii noștri.

„Suntem recunoscatori pentru decizia statelor membre ale UE de a acorda Republicii Moldova statutul de tara candidata pentru aderarea la Uniunea Europeana. Suntem hotarati sa avansam pe acest drum, iar cu sprijinul UE – prin munca, disciplina si ordine – vom reusi sa asiguram pacea si dezvoltarea tarii, chiar si in aceste perioade pline de provocari. Multumim pentru incredere, Europa!”, a scris președintele.

Pe 23 iunie, Moldova si Ucraina au primit statut de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana. Decizia a fost anunțată la Consiliul European de catre președintele Charles Michel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"