NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Chefuiesc pe plaja din Costești, apoi se urcă băuți la volan. Mai mulți șoferi din Rîșcani s-au ales cu amenzi

Chefuiesc pe plaja din Costești, apoi se urcă băuți la volan. Așa procedează unii șoferi iresponsabili, pe care nici amenzile usturătoare nu îi mai sperie. Aceștia au fost trași pe dreapta de polițiștii de patrulare. Șoferii băuți și fără acte în regulă, au fost sancționați în acest weekend, în raionul Rîșcani.

Ce ați consumat? – Ieri am băut o bere. -Acest rezultat nu este de la o singură bere. – Posibil am băut mai mult. – Nu vă este frică să vă urcați beat la volan? – Eu mă simt bine. Înțeleg, da, dar am crezut că a trecut totul. Dar mai exact, ce ați consumat? – Bere, doar bere. –Ați fost la odihnă. –Da, ne-am odihnit.”

Alături de șoferul de 23 de ani, în mașină se aflau mai mulți minori.

Nu vă este frică să vă urcați cu un șofer beat la volan? – Care beat, dacă el nu a băut nimic astăzi. – Dar rezultatul a arătatt altceva. – El ieri a consumat. Înseamnă că așa se ține. Nu vă este frică că riscați cu propria viață?”

„Nu vă este frică? -Nu, nu mă tem. – De ce? Eu nu voi comenta.

Iar acest șofer a fost sancționat pentru că se afla la volan, fără a deține un permis de conducere.

Da, eu mergeam fără permis, din cauză că prietena este astmatică. Mergeam la ea acasă să bea pastile. –Nu vă este frică să conduceți fără permis? – Mă tem, dar uitațivă la ea. – De ce nu ați chemt ambulanța? – Nu este așa de, … nu știu. Nu m-am gândit la asta. – Dar dacă se întâmpla ceva? Nu vă temeți? Eu era să răspund deja de asta.”

Și acest bărbat s-a ales cu amendă, dar și trei puncte de penalizare, pentru faptul că se deplasa pe timp de noapte cu lumina stinsă.

„Dumneavoastră, în calitate de conducător auto sunteți obligat să înmânați actele la control. – Dar de ce eu am fost oprit? –V-am explicat, pentru că mergeți cu lumina stinsă. –Afară este ziuă, încă se vede. Eu nu văd să fie noapte.”

De ce circulați cu lumina stinsă? – Că vreau eu.

Șoferii trași pe dreapta, recunosc că acțiunile oamenilor legii îi fac mai exemplari.

„Așa operațiuni ar trebui organizate cât mai des. Eu sunt deacord, prea multe încălcări se fac, viteză mare, alții mai cinstesc, acuș vine toamna și este încă mai vesel, dar așa, eu susțin polițiștii.”

„Eu consider că dacă ai băut, stai acasă. Mai mult nu pot spune nimic. Fără polițiști, tot e rău.”

În acest week-end au fost instituite mai multe filtre nocturne, în cadrul cărora au fost verificați sute de șoferi din întreaga țară.

A fost organizat un raid pe teritoriul raionului Rîșcani, în special satele Costești și Duruitoarea Nouă, pentru a depista conducătorii auto în stare de ebrietate. Au fost purtate discuții cu șoferi de a respecta Regulamentul Circulației Rutiere. A fost depistat un conducător auto în satre de ebrietate și mai mulți conducători fără permis de conducere”, spune Oleg Romandaș, ofițer superior Direcția Patrulare Nord.

În total, Sâmbătă și Duminică, angajații Inspectoratului Național de Securitate au întocmit 2200 de procese verbale, dintre care șase, pentru conducerea în stare de ebrietate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"