NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Chicu mizează pe sprijinul Parlamentului

Șeful Executivului, Ion Chicu speră că deputații vor da dovadă de responsabilitate și vor adopta, la ședința Parlamentului din săptămâna aceasta, proiectele aprobate de Guvern. Prim-ministrul a declarat astăzi, după ședința de lucru a conducerii țării, că este vorba de  pachetul de amendamente legislative legate de Fondul Monetar Internațional (FMI), rectificarea bugetului de stat, dar și aprobarea subvențiilor pentru agricultori.

„Parlamentul va începe ședințele în plen. Pentru săptămâna aceasta este planificată ședința Parlamentului, o ședință foarte importantă, la care urmează a fi discutate și aprobate mai multe proiecte de legi. În primul rând, mă refer la pachetul de amendamente legislative aprobat de Guvern, în legătură cu noul program al Fondului Monetar Internațional, printre care rectificarea bugetului de stat”, a menționat Ion Chicu.

Premierul a mai precizat că odată cu rectificarea bugetului de stat, pentru sistemul educațional vor fi alocate încă 140 milioane de lei, dintre care 105 milioane pentru salariile suplimentare ale pedagogilor care activează într-un regim extins, în contexul pandemiei de Covid-19.

„Proiectul de lege aprobat în ședința Guvernului (așa-numitul „pachet agricol”)  urmează să fie votat în Parlament.  În primul rând, mă refer la subvenționarea dobânzilor la credite, inclusiv creditele angajate anterior. Este vorba despre subvenționarea în contul TVA a impozitiul funciar și aici este vorba de peste 110 milioane de lei , care urmează agricultorii să primească” , a adăugat prim-ministrul.

La finalul briefingului, prim-ministrul a venit cu un mesaj către parlamentari:

„De modul cum vor fi discutate și aprobate aceste proiecte depinde mai departe situația financiară a țării pentru perioada următoare. Sunt proiecte foarte importante și contăm pe responsabilitatea forțelor politice din Parlament. Sperăm că se va manifesta responsabilitate”, a conchis Chicu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata