NordNews
Avem ce spune

VIDEO | China vrea mai multe fructe din nordul R. Moldova și să facă investiții în Bălți

Ambasadorul Chinei în R. Moldova a vizitat astăzi pentru prima dată municipiul Bălți. Yan Wenbin a declarat că scopul întâlnirii sale cu autoritățile locale este cooperarea în domeniul comerțului și turismului. Excelența Sa a vizitat unele dintre cele mai mari întreprinderi din oraș: „Barza Albă” și „Floarea Soarelui”.

Părțile au discutat și despre posibilitatea deschiderii unei întreprinderi cu capital chinez la Bălți.

„Am ajuns deja la un acord preliminar și la o înțelegere comună. Bălți are produse agricole de înaltă calitate. Chinezii sunt foarte interesați. Piața chineză este foarte mare. Dorim să vă creștem exporturile către China. Totodată, vrem și investițiile chineze să vină aici”, a declarat Yan Wenbin, Ambasadorul Chinei în R. Moldova.

„Știți că avem  fabrici mari pe teritoriul orașului nostru, precum „Floare Soarelui”, „Barza Albă”, avem Zona Economica Liberă. În plus, nordul Moldovei este bogat în mere, prune și nuci. Partenerii noștri din China sunt interesați de aceste produse”, a menționat Nicolai Grigorișin, primar de Bălți.

Primarul de Bălți speră că cele două părți vor coopera și în alte domenii.

„De asemenea, am convenit, la inițiativa Ambasadorului, că unul dintre primii pași ar trebui să fie înfrățirea orașelor. Acest lucru oferă mai multe perspective, mai multe oportunități pentru orașele noastre”, a adăugat primarul.

„Un alt domeniu foarte interesant este turismul. Ne dorim ca mai mulți turiști chinezi să viziteze Republica Moldova și acest oraș frumos”, a subliniat Ambasadorul Chinei în R. Moldova.

Noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Yan Wenbin a sosit în țara noastră pe 26 decembrie 2021. În ianuarie 2023 s-au împlinit 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și Moldova.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"