NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Chirurgul din Bălți, răpus de COVID-19, petrecut pe ultimul drum

Chirurgul endoscopist din cadrul Spitalului Clinic Bălți, Igor Dorogoi, a fost petrecut azi pe ultimul drum. Să-și ia rămas bun de la medicul care a salvat mii de vieți, au venit rude, prieteni, colegi și autorități locale.


Fotografia chirurgului din Bălți își va găsi loc în biserica de pe teritoriul spitalului.

Noi îl vom avea acolo, în biserică, va fi ca un rugător bun în fața lui Dumnezeu, pentru noi, cei de pe pământ. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu Sfinții.

Chirurgul iscusit, responsabil și perseverent a fost un tată și bunel de excepție, spun membrii familiei.

Toată bucuria și zâmbetele de pe fețe copiilor mei se datorau lui, când îl vedeau la geam, nu încăpeau în piele de fericire, a venit bunelul. Uneori mă întrebam, de unde găsește atâta duioșie, atâta dragoste.

Era un om care stăpânea simțul umorului cu o măiestrie aparte, poate să o remarce fiecare dintre noi. A fost un om pentru care familia a fost pe primul loc. A fost cel care a respectat rolul femeii, femeia în casă, femeia soție, femeia mamă, a spus Carolina Frumusachi, șefa Centrului Perinatologic Bălți și fina răposatului.

Colegii chirurgului spun că, Republica Moldova a pierdut un specialist de la care aveai ce învăța, dar a plecat în neființă prea devreme.

Eu cred că ce a făcut chirurgul Dorogoi, pentru medicina din Bălți, va fi un exemplu pentru generațiile care rămân și cele care vor veni, mă refer la devotament față de profesie, principialitate, uneori, poate excesivă.

Pe 25 aprilie Igor Dorogoi a fost diagnosticat cu noul coronavirus. În aceeași zi, acesta a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Duminică, 17 mai, medicul a cedat în fața bolii.

El a lucrat până în ultima zi. Am discutat și chiar l-am rugat să se odihnească pentru că a mai avut unele probleme cu plămânii. E păcat că și familia este departe, tot lucrează, sunt medici, și soția, a spus Serghei Rotari, șeful Spitalului Clinic Bălți.

Până în prezent, 12 angajați medicali din Republica Moldova, au fost răpuși  de COVID-19.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"