NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cinci persoane, reținute pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari

Un bărbat, prin înțelegere prealabilă cu alte persoane, ar fi pus în circulație droguri în proporții deosebit de mari. Ofițerii Direcției investigații „Nord” ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, sub conducerea Procuraturii municipiului Bălți, au recepționat informația operativă și au executat reținerea suspecților. 

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că, în perioada anilor 2019-2020, suspecții ar fi procurat și păstrat droguri în proporții deosebit de mari, pe care le realizau persoanelor cunoscute (de încredere).

De asemenea, s-a stabilit că, mai mulți bărbații cu vârste cuprinse între 23 și 55 de ani pun în circulație  droguri de tip ”hașiș ”, pe teritoriile municipiilor  Bălți și Chișinău, precum și zona de nord a țării.

Ulterior, în urma efectuării perchezițiilor la domiciliu, mijloace de transport, încăperi, ce aparțin suspecților, polițiștii au depistat și ridicat 2 500 de grame de diferite tipuri de droguri etnobotanice, cartele SIM, aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, pentru a cântări gramajul drogurilor, telefoane mobile, cartele bancare, un cuțit de confecție artizanală, pistoale, o armă cu țeava lisă, cartușe pentru acestea, carnete cu înscrisuri a drogurilor realizate, 100 000 de lei, dintre care 16 000 lei, bani marcați, 500 de grame de droguri de tip hașiș în valoare de 300 000 de lei.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de pușcărie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"