NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cine este un prieten mai bun pentru R.Moldova, Moscova sau Bruxelles-ul?

Uniunea Europeană a investit în Republica Moldova miliarde de euro, iar Rusia nu a făcut decât să majoreze prețul la gazele naturale și să introducă embargouri la produsele autohtone. Țara noastră trebuie să urmeze cursul european, susțin locuitorii din zona de nord.

„Ce a făcut UE, iată întreține oamenii noștri, mii de oameni pe care îi întreține. Ei, la rândul lor, întrețin familiile lor de aici. Îmi pare că asta înseamnă foarte mult.”

În satul Răuțel din raionul Fălești, grație susținerii Europei, locuitorii se bucură de infrastructură dezvoltată.

„Drumuri bune au făcut.”

„Uitați-vă numai drumul actual, tot UE ne-au făcut. Se văd rezultate, și în toată țara e așa. Mai multe ajutoare din UE vin, decât din altă parte. Dar Federația Rusă ce a făcut? Nu am văzut nimic concred, doar discuții.”

„Schimbări sunt, au făcut drumul central, schimbare este.”

„Ajutoare multe am primit. Cred că nu degeaba au plecat mulți acolo și au adus bani în țară.”

Și locuitorii din Bălți susțin că UE este un sprijin de nădejde pentru Republica Moldova. Doar că din cauza politicienilor moldoveni corupți până în măduva oaselor, nu toți banii alocați de europeni ajung să fie investiți în proiecte de infrastructură, învățământ sau mediu.

„Înafară de ceea că a dat sume enorme de bani, pe care ulterior tot i-au furat politicienii, alt ceva nu știu. Bani dau, alții fură, dar au făcut și câte ceva, drumurile spre exemplu.”

„A dat foarte mulți bani, milioane, pentru poporul moldovenesc. Dar au ajuns în mâinile bandiților. Lumea moare de foame, sunt foarte mulți copii bolnavi. Un spital nu vor să construiască, dar ei(politicienii) își fac firme, construcții și mașini, să le fie rușine, măgarii, hoții și bandiții.”

„Dar ce a făcut UE pentru Molodva, nu cunos nimic din ce a făcut, dar Rusia a făcut cât de cât, au fost incheiate contracte, Cu toate că lucrul nu este cel mai bun, lumea muncește în Rusia, iată se exportă și producția autohtonă acolo.”

În ultimii ani Europa a investit în Republica Molodva peste 2 miliarde de euro, iar la momentul actual, Ministerul Economiei derulează 18 proiecte de reabilitare și construcției a drumurilor naționale, în valoare totală de șapte miliarde de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"