NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Coadă la CECE Bălți. Au fost restituite buletinele de vot. Reacția Marinei Tauber

Alegerile din Bălți au fost suspendate. În această dimineață, Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului electoral Marina Tauber. Un complet format din trei magistrați au păstrat decizia Judecătoriei Bălți, cu privire la anularea înregistrării candidatei PP „ȘOR” în cursa electorală.

Să emită o hotărâre cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral din partea Partidului Șor, Marina Tauber candidat pentru funcția de primar al muinicipiului Bălți la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 și turul doi al acestora din 5 decembrie 2021 și încheierea din 5 dec. 21 decizia poate fi atacată cu recurs la CSJ, prin intermediul Curții de Apel Bălți în termen de până la ora 7 al alegerilor din 5 decembrie 2021”, a declarat instanța.

Marina Tauber a rămas dezamăgită de decizia instanței.

Ne sunt distruse toate speranțele și urmărim cu lacrimi în ochi tot ce se întâmplă acum. Noi o să luptăm în continuare, până la ora 07:00 vom contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție. Îmi este dureros să urmăresc astăzi ceea ce au făcut judecătorii. Eu nu știu cum ei vor mai putea să privească în ochii bălțenilor, a spus Marina Tauber, candidat la funcția de primar.

Ex-deputata Arina Spătaru susține că Marina Tauber a comis mai multe nereguli încă în primul tur al alegerilor din Bălți.

Eu vreau să atrag atenția bălțenilor, pentru ca ei să înțeleagă că aceasta nu este prima încălcare a candidatului Tauber. Aceasta este ultima încălcare care a dus la excluderea din cursă. În primul tur au mai fost încălcări de acest gen, a menționat Arina Spătaru.

Acum patru zile, Comisia Electorală Centrală (CEC) a votat pentru anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber. În proiectul de hotărâre se menționează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale. Candidata partidului „ȘOR” este acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Astăzi ne-am convins încă o dată că justiția din țara noastră lucrează.  În acest moment, Curtea de Apel și-a pronunțat decizia. Aceasta urmează a fi îndeplinită de CECE Bălți, însă aceasta poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție, care va aprecia dacă au fost comise greșeli procesuale, a spus Nicolae Cornieț, avocat.

La ora 07.00, reprezentanții secțiilor de vot din Bălți au făcut coadă la Comisia Electorală de Circumscripție Electorală Bălți, pentru a restitui buletinele de vot.

Desigur că mergem la birouri și explicăm oamenilor cele întâmplate. 

Ni s-a spus doar să întoarcem buletinele, atât. Cum aflăm careva informație, vă spunem. La biroul nostru avem 2432 de buletine. 

În primul tur din 21 noiembrie, Marina Tauber a acumulat 47,93% din voturi, iar Nicolai Grigoriin – 20,93% din sufragii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"