NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Colindele unesc! Pe scena teatrului din Bălți au urcat artiști de pe ambele maluri ale Prutului

Colindele i-au unit pe creștinii de pe ambele maluri ale Prutului. Artiști din România au venit să cânte alături de cei din municipiul Bălți, pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Aceștia au creat o adevărată atmosferă de sărbătoare.


Artiștii din România s-au simțit la Bălți ca acasă.

„Ne dorim ca acest eveniment să ne facă mândri că suntem români, să trăim bucuria nașterii Mântuitorului, așa cum se cuvine, cu colinde, cântece populare care ne arată că suntem români. Prin cântec distrugem orice barieră sau graniță dintre România și Basarabia”, a declarat Andrei Mocanu, preot la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

„Cum să nu pun și eu umărul cu cât pot, cu ce pot, să arăt oamenilor că avem lucruri comune – grai, port, cântec, colindă, tot ce e frumos și moștenim de la strămoșii noștri”, a spus Constantin Bahrin, artist din România.

Evenimentul a readus în scenă tradițiile de pe ambele maluri ale Prutului.

„Vin pentru a doua oară. Am mai fost în anul 2019, înainte de pandemie, în luna mai. Acum am primit din nou invitație și nu refuzăm pentru a face un bine, pentru a ne vedea”, a adăugat Maria Costioaia, interpretă din România.

„Înseamnă multă împlinire sufletească, vestește nașterea Mântuitorului Isus Hristos și este un prilej nemaipomenit de a ne revedea cu frații noștri români de peste Prut”, a mărturisit Mădălina Elena Andrei, interpretă din România.

Sala teatrului din Bălți a fost arhiplină. Spectatorii spun că s-au încărcat cu emoții de nedescris.

„Este un concert organizat din grija Episcopiei de Bălți. Sala este plină. Este un moment extraordinar de reflecție asupra unității noastre de limbă, istorie și cultură”, a declarat Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți.

„Am venit să ne petrecem timpul împreună cu familia, să ascultăm colinde frumoase, care chiar ne unește cu divinitatea. Se simte spiritul sărbătorilor de iarnă”, a spus o spectatoare.

Concertul „Hristos Se naște, slăviți-L” a avut loc la Bălți pentru a treia oară. Prima ediție a fost organizată în anul 2019.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"