NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Condiții de tratament mai bune în noul Centru Covid din Bălți. Aici se dă o luptă reală pentru viață

Condiții de tratament mai bune pentru pacienții infectați cu coronavirus în noul Centru Covid din Bălți. Aici se dă o luptă reală pentru viață – o luptă în care se sacrifică o echipă întreagă de lucrători medicali. În prezent, aici sunt tratați 37 de bolnavi.


Această femeie are 66 ani. A fost internată în secția de Covid-19 acum o săptămână. Femeia povestește că s-a adresat medicilor după primele simptome.

Aici avem toate condițiile, curățenia se face permanent, totul se dezinfectează. Suntem hrăniți la timp. Treptat, din zi în zi mă simt mai bine și mai bine. Mă închin în fața lor. Este doar meritul medicilor noștri care lucrează cu noi, care ne scot din starea gravă în care am nimerit. Să nu fi fost ei, să fi rămas acasă, cu siguranță că decedam.

Femeia mărturisește că din cauza infecției îi este greu să respire.

Ni se permite să respirăm cu oxigen lichid, care este cel mai convenabil, pentru că oxigenul curat, cel uscat,  acționează asupra creierului și centrului respirator.

În prezent, în secția covid sunt tratați 13 copii. Printre ei, este și o fetită de 1,6 ani. Mama copilei spune că grație medicilor au reușit să treacă peste această perioadă dificilă din viața lor.

Condițiile sunt bune. Mâncarea pentru copii este gustoasă. La toate întrebările răspund, sunt grijulii și cu copii și cu noi (medicii). Astăzi plec acasă și sunt fericită.

Centrul covid împreună cu secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) au o capacitate de 140 de paturi, suficiente pentru a face față solicitărilor, susțin medicii.

Acest centru este pregătit pentru tot nordului Moldovei. Sunt două secții covid care sunt amplasate la patru etaje. Secția covid 1 este la etajul întâi și doi, iar secția covid 2 este la etajul trei și patru. Avem zece paturi pentru tratamentul copiilor care sunt infectați. Pacienții gravi sunt spitalizați în secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) unde sunt desfășurate opt paturi echipate și înzestrate după toate cerințele pentru asistența medicală în stările grave și acordarea ajutorului medical de urgență.

Asigurăm monotorizarea non-stop a pacienților, 24/24 de ore suntem prezenți noi, medicii, iar în orele de noapte și în zilele de odihnă – medicii de gardă. Colegul de la terapia intenstivă este mereu gată să intervină promt în orice situație.

Până astăzi, în municipiul Bălți au fost înregistrate 1526 cazuri de infecție cu noul coronavirus.
 
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"