NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Condiții mai bune pentru pacienți. Centrul Perinatologic va fi transferat în incinta Spitalului Clinic Bălți

Centrul Perinatologic din municipiul Bălți va fi transferat în sediul Spitalului Clinic. Secția de obstretică și ginecologie din cadrul spitalui va fi reorganizată și dotată conform standartelor europene. Costul lucrărilor se cifrează la 14 milioane de lei, bani vor fi alocați de Ministerul Sănătății. Cinci milioane de lei au fost deja transferați în contul spitalului.


„Acesta este un salon unde vor fi amplasate două paturi pentru două paciente. Vor beneficia de un bloc sanitar aparte, probabil va fi procurat și instalat mobilier nou, deci toate condițiile pentru tratament. Activitatea serviciului ginecologic, a secției și a serviciului chirurgical al Spitalului se va schimba”, a declarat Mihail Lîsîi, Șef Departament Chirurgie.

Noua secția de ginecologie va fi dată în exploatare la finele anului 2022.

„În această încăpere va fi o sală de proceduri unde se vor efectua niște manipulații caracteristice pentru profilul ginecologic. Pacienții, după cum puteți observa, vor beneficia de saloane luminoase, spațioase, care corespund cerințelor moderne, normativelor sanitare”, a adăugat Mihail Lîsîi.

Și pacienții de la Centrul Covid vor benificia de condiții mai bune de tratament. Grație stației de oxigen care urmează să fie instalată săptămâna viitoare, cei peste 25 de bolnavi din cadrul secției vor avea aces non-stop la oxigen.

„Odată cu deschiderea secției noi de Covid-19 a apărut necesitatea de a o dota și aproviziona cu oxigen. Din butelii era insuficient. Se asigura cu butelii, dar erau schimbate foarte des și era o problemă pentru personalul tehnic. S-a luat decizia de a disloca generatorul respectiv, conservat, din blocul central în secția covid. Îl vedeți în spatele meu, s-a făcut anexa, construcția pentru montarea lui și urmează finisarea lucrărilor de construcție în această săptămână, iar săptămâna viitoare urmează montarea generatorului”, a spus Stanislav Vasilița, Șef Servicii Inginerie Bio-Medicală.

„De când a fost deschis a doua secție de 30-45 de paturi, a fost instalat al doilea generator de oxigen și acest lucru chiar salvează secția noastră, dar și Centrul Covid. Noi nu suntem dependenți de Centrul Covid, dar avem generatorul nostru.  Pacienții sunt în forme grav-medie și grave care necesită un flux de oxigen suficient, mai mult chiar de 10 litri per minut, și este un ajutor foarte mare, suntem foarte mulțumiți”, a conchis Vlada Flocea, șec Secția Covid de la Centru Covid Bălți.

Amintim că, acum patru luni, grație Ministerului Sănătății, Centrul Covid din Bălți a beneficiat de 230 de mii de lei pentru instalarea unui nou sistem de alimentare cu apă. Totodată, Centrul Covid a fost dotat cu 28 de lavoare și 28 de toalete.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata