NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Consilierii PSRM și PAS din CMC s-au luat la pumni

Consilierii municipali din Chișinău din partea PSRM și PAS s-au luat la pumni chiar în timpul ședinței CMC. Altercațiile au avut loc în timpul votării a unui proiect de pe ordinea de zi, scrie deschide.md

De menționat că astăzi consilierii PAS au acuzat PSRM și Platforma DA de formarea a unei majorități care votează pentru construcțiile ilegale ce distrug orașul. Mai exact, PAS este împotriva votării proiectelor de decizie privind aprobarea PUZ-ului (Planul Urbanistic Zonal) din sectorul Botanica (perimetrul str. Burebista – Sarmisegetusa – Grădina Botanică).\

PUZ-ul din sectorul Botanica presupune construcția unui ghettou din blocuri locative imense, cu 2000 de apartamente. Acesta va crea probleme grave pentru locuitorii din zonă, din cauza lipsei infrastructurii sociale, a drumurilor și a transportului. Familiile care vor locui în acest complex locativ imens, se vor confrunta cu lipsa instituțiilor de învățământ, deoarece în apropiere nu există grădinițe și școli cu predare în limba română. Din motiv că nu există grădinițe și școli, părinții vor fi nevoiți să ducă copiii la instituții de învățământ din alte sectoare. Lipsa transportului va crește fluxul de călători în singurul transport public de capacitate mare (la moment autobuzul 23), iar deținătorii de automobile vor sta în ambuteiaje infinite pe străzile deja supraîncărcate”, menționau reprezentanții PAS.

În bătaie sunt implicați socialistul Alexandru Odințov, liderul fracțiunii PAS, Vasile Grădinaru, dar și reprezentantul Platformei DA, Ruslan Verbițchi.

Vreau să-mi cer scuze în fața chișinăuienilor pentru emoțiile mele. Sunt deprins să răspund atunci când cineva are un comportament straniu. Trebuie să invităm un narcolog pentru fracțiunea PAS pentru că au un comportament inadecvat. Ei primii au sărit la bătaie și eu am răspuns”, a declarat Odințov după incident.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"