NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Consilierii raionali PSRM ȘI PDM au pus ochiul pe bunurile primăriei Edineț

Consilierii raionali PSRM ȘI PDM au pus ochiul pe bunurile primăriei Edineț. Cel puțin asta susține primarul municipiului. Potrivit edilului, unii consilierii raionali și municipali ar dori să deposedese orașul de bunuri imobile, dar și terenuri. Este vorba despre cinematrograful „Luceafărul”, Piața Centrală, dar și terenul adiacent de lânga Spitalul Raional, cu o suprafață de aproape 7 ha. Tototadă, edilul susține că din cauza consilierilor din partea PSRM și PDM, bugetul municipal încă nu a fost aprobat.

Deja suntem în luna iunie și nici până în ziua de astăzi nu este aprobat și primit nemijlocit în lectura a doua bugetul primăriei orașului, iar acest fapt pune orașul într-o situație deficitară foarte complicată.

Primarul declară că din cauza problemelor financiare a fost nevoit să recurgă de urgență la ajutorul partenerilor externi, dar și să aplice la mai multe proiecte.

În perioada pandemică am fost pus în situația să revalorificăm banii extrabugetari și să am o bună colaborare cu partenerii externi care au ajutat Edinețul: programul Comunitatea Mea, Ambasada Poloniei, Ambasada României dar și Crucea Roșie.

În cadrul ultimei ședințe a consiliului municipal, care a avut loc pe data de 5 iunie, mai mulți aleși locali au solicitat transmiterea mai multor imobile a Primăriei în gestiunea Consiliului Raional, propunere care nu a fost inclusă pe ordinea de zi.

Este vorba despre cinematograful din Edineț, cu costul de bilanț la moment de 2 milioane 100 mi de lei care a fost transmis la Consiliul Raional Edineț pentru că unii și aceiași consilieri voteaza la Consiliul Raional, și tot ei sunt în Consiliul Municipal. Votează să ia cu titlu gratuit acest cinematograf.

Primarul se arată îngrijorat de inițiativa Consiliului Raional de a deposeda municipiul de Piața Centrală.

Pe piața respectivă este intrarea în Grădina Publică a orașului, accesul la Consiliul Raional, la Centrul Comercial „Terra”, la Moldtelecom, la unul din partide care își are sediul acolo. Pe piața respectivă intră un grup de cetățeni care sunt proprietarii caselor de locuit ( aflate în spatele Consiliului Raional). În situație în care ei vor gestiona cu piața respectivă, ne pune în situația de imposibilitatea organizării mai mult activități publice.

Președintele Consiliului Raional Edineț, Nicolai Melnic, a refuzat să ofere un comentariu la acest subiect. La telefon, vicepreședintele, Ion Nistor a declarat că trecerea acestor bunuri în gestiunea autorităților raionale ar permite atragerea mai multor investiții.

Noi am găsit o persoană, care ar vrea 10 ari de pământ, pentru a construi pe teritoriul spitalului o secție de primire a bolnavilor. În secția respectivă vor fi 5-6 aparate, aparate care nu se găsesc la moment în Edineț.

Consiliul Raional Edineț numără 11 consilieri PSRM și 4 din partea PDM.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"