NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Consiliul Municipal Bălți a decis ca fostul administrator al DRCD, Serghei Pcela, să fie restabilit în funcție

Consiliul Municpal Bălți a votat în cadrul ședinței din 25 iulie, cu 15 voturi pro și 14 abțineri, propunerea consilierului municipal Iurie Cojuhari de a introduce pe ordinea de zi subiectul privind restabilirea în funcție a fostului administrator al Întreprinderii Municipale ,,Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți” (DRSD), Serghei Pcela.  Asta,  după ce prima instanță de judecată a decis restabilirea acestuia în funcție.

,,Este o hotărâre de judecată, este un titlu executor și hotărârile de judecată îs obligatorii pentru toate persoanele cu funcții și demnitate de răspundere. Adică să le introducă în viață. Legea aceasta spune că directorii sau administratorii întreprinderilor municipale sunt numiți de Consiliul Municipal. Viziunea mea a fost printr-un proiect de decizie, colegii s-au dat cu părerea.”, a spus consilierul Iurie Cojuhari, consilier CMB.
Discuțiile pe marginea proiectului de decizie nu au trecut fără o confruntare verbală dintre primarul Grigorișin  și unii consilieri, dar nici fără criticile din partea altor aleși locali.
,,A-ți văzut votul. Asta este, ce pot să comentez. Întrebații pe cei care au votat.”, a menționat consilierul Elena Grițco.
,,Fracțiunea democraților în frunte cu lideriul său, oligarhul fugar Plahotniuc, sub comanda lui Mahu, l-au repus pe Pcela și trag înapoi orașul nostru. În acele minusuri, când nu se achitau salariile, când se repartiza și repara prost. Echipa democraților, i-ați văzut pe Pasat, Rîbac, toți au votat pentru repunerea acestui Pcela.”, a remarcat Nicolai Grigorișin.
 Imediat după decizia Consiliului Municipal, Serghei Pcela a și ocupat fotoliul de la DRCD. Acesta susține că declarațiile făcute de Grigorișin ar fi mai mult un PR electoral și că acesta și-a încălcat atribuțiile în calitate de primar.
,,Într-un singur cuvânt pot să spun, om care nu știe ce înseamnă întreprindere. El este îndepărtat de la aceste chestii. Sunt niște vorbe fantastice. Oamenii care cunosc se râd, este o mare prostie. El se teme acum că la DRCD sunt mașini luate în chirie, pentru care o să aibă dosare penale. El acum vrea să amăgească populația că aceasta este o comandă politică, el dorește să-și facă PR pentru alegerile care vin.”,a spus Serghei Pcela.
Amintim că la 4 martie curent instanța de judecată a decis ca fostul administrator de la DRCD să fie repus în funcție. Iar la 5 martie, Serghei Pcela s-a prezentat la întreprindere și a schimbat toate lacătele de la uși, afirmând că ele este directorul unității.
Serghei Pcela a apărut în vizorul presei după declarațiile politice făcute despre liderul Partidului Nostru Renato Usatîi.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata