NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Contrabandă cu MILIOANE de țigări, la Vulcănești. Șoferul a refuzat să facă declarații

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui conațional de a transporta ilegal țigări în Ucraina. Tentativa a avut loc în această noapte în punctul de trecere a frontierei Vulcăneşti-Vinogradovka. Oamenii legii au depistat peste 3,8 milioane de țigări.


Bărbatul ar fi ascuns țigările de diferite mărci comerciale și cu timbre de acciz autohton în remorca unui camion înregistrat în România.

„Acesta avea o ușă sigilată, așa cum camionul se afla în tranzit – spațiu în care fusese camuflată marfa de contrabandă. Camionul era condus de un șofer cu vârsta de 38 de ani. Acesta a intrat în R. Moldova prin Giurgiulești, duminică, 31 iulie curent”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră a R. Moldova.

În cadrul audierii, șoferul a refuzat să colaboreze cu echipa de investigație și a evitat să facă declarații. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Până la luarea unei decizii pe caz, atât marfa, cât și mijlocul de transport au fost indisponibilizate”, se mai arată în comunicat.

Oamenii legii întreprind măsuri necesare pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea aplicării arestului preventiv asupra bărbatului reținut, care pentru perioada urmăririi penale se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"