NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Contrabandă cu pastile psihotrope din Franța. Un bărbat riscă până la 15 ani de închisoare pentru comercializarea drogurilor

Un bărbat de 43 de ani riscă până la 15 ani de închisoare. Acesta este membru activ al unui grup criminal organizat, care prin repartizarea rolurilor bine determinate și planificate, transporta pe cale de contrabandă și comercializa pe teritoriul R. Moldova diferite tipuri de droguri.


Potrivit oamenilor legii, grupul criminal organizat din care face parte bărbatul a introdus în țară droguri prin punctul vamal Leușeni, care pe piața neagră ar valora circa un milion lei. Bănuitul a fost reținut imediat după traversarea frontierei și supus percheziției – atât corporale, cât și a automobilului. În rezultat, oamenii legii au depistat și  ridicat de la acesta peste 980 pastile psihotrope de tip „subutex”, care erau tăinuite sub bancheta din spate a autoturismului, introduse în țară prin contrabandă din Franța, peste 1200 de euro, care ar fi proveniți din activitate infracțională.

Bărbatul a fost plasat în arest preventive pentru un termen de 30 de zile. Acesta este suspectat de „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” și riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"