NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Contrabandă cu țigări, în valoare de jumătate de milion de lei, la hotarul moldo-român

Polițiștii de frontieră de la Sculeni au contracarat o tentativă de transportare ilegală a 20 mii de pachete cu țigări. În urma operațiunii desfășurate de oamenii legii, șase persoane din raionul Ungheni au fost reținute. Valoarea mărfii confiscate este de jumătate de milion de lei.


Potrivit oamenilor legii, în perimetrul satului Petrești, raionul Ungheni au fost observate două autoturisme – un Fiat Skudo și o Niva. La vederea polițiștilor de frontieră, șoferul mașinii Fiat Skudo a reușit să blocheze mijlocul de transport și să fugă de la fața locului. Acesta a fost identificat a doua zi, la adresa de domiciu. În urma percheziților efectuate, ofițerii de investigație au identificat în compartimentul marfar al autovehicolului 17 colete cu produse de tutungerie, marca Ashima, a căror valoare a fost estimată la peste 500 000 lei. Pe lângă acestea, a fost găsită o barcă gonflabilă și o bobină cu funie.

Totodată, angajații Direcției Regionale Vest au reținut și audiat conducătorul auto al Nivei, dar și cei patru pasageri. Bărbații, originari din raionul Ungheni, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, au recunoscut despre intenția lor de a transporta marfa peste hotarul Republicii Moldova.

Oamenii legii cercetează cazul, pentru a elucida circumstanțele, a identifica toate persoanele implicate și pentru tragerea lor la răspundere. Făptașii riscă o amendă conform prevederilor art. 248 al. (1), lit. b, al Codului Penal al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"