NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Contrabandă cu țigări la hotarul moldo-român. Marfa urma să ajungă în UE

Polițiștii de frontieră de la Briceni au contracarat o tentativă de transportare ilegală a 15 mii de pachete cu țigări  peste râul Prut. Produsele de tutungerie urmau să ajungă în Uniunea Europeană. În urma operațiunii desfășurate de oamenii legii, în data de 23 ianuarie, au fost reținuți  șase persoane, pe sectorul Poliției de Frontieră Criva.

 
Potrivit unei informații operative polițiștii de frontieră împreună cu angajații Inspectoratului de Poliției Briceni au desfășurat acțiuni de investigare pe marginea unei posilibe ilegalități tranfrontaliere. Astfel, echipa de lucru care-și exercita misiunea de serviciu a observat un automobil de model Mercedes, cu numere de înmatriculare moldovenești, ce staționa neregulamentar în zona de frontieră. La volanul microbuzului se afla un tânăr de 23 de ani. În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul autovehiculului patru colete a câte 500 pachete de țigări.
La scurt timp, în apropierea automobilului, pe malul râului Prut au fost găsite încă 22 colete cu țigări, două telefoane mobile şi o pereche de încălțăminte din cauciuc pentru pescari, iar pe râul Prut a fost identificată o barcă gonflabilă în care se aflau alte patru colete cu țigări. În total, numărul coletelor este de 30, cu 15 mii pachete cu țigări de aceiași marcă.
Prin urmare, la fața locului polițiștii de frontieră au întreprins măsuri de investigații speciale. Totodată, au fost observate cinci persoane de gen masculin, care aveau un comportament dubios și se plimbau haotic în apropierea localității Criva. Imediat, angajații SPF ”Criva” şi Direcției Regionale Nord au reacționat prompt și au reținut bărbații.
Aceștia s-au dovedit a fi locuitori ai raionului Briceni, cu vârstele cuprinse între 18-30 ani. Persoanele s-au eschivat de a oferi careva detalii, însă reieșind din complexitatea cazului, a fost pornită cauza penală conform prevederilor art. art. 27, 362 CP.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata