NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Contrabandă în valoare de 400 mii de lei, depistată în nordul țării

Un autoturism ticsit cu 250 mii țigarete de contrabandă și 24 butelii cu pesticide a fost depistat în zona de responsabilitate a SPF Larga, de către polițiștii frontieră din Direcția regională NORD. În habitaclul mijlocului de transport, oamenii legii au depistat 25 de cutii, în care erau aranjate 12 500 pachete de ţigări, cu timbru de acciz autohton, şi 24 butelii, cu volumul a câte 5 litri fiecare, pline cu pesticide de origine ucraineană. Lotul de bunuri se ridică la o valoare de aproximativ 400 mii de lei.

În noaptea de 30 martie spre 31 martie curent, angajaţii Secţiei echipe mobile şi ofițerii de investigaţii din cadrul Direcţiei regionale Nord au acționat în zona de competență, conform informațiilor operative. Acțiunea este și un rezultat al documentării îndelungate a unei grupări specializate în transportarea ilegală peste frontiera de stat a mărfurilor şi produselor de tutungerie. Astfel că, în proximitatea liniei frontierei moldo-ucrainene a fost depistat un mijloc de transport de model Nissan Terrano.

În autovehicul au fost identificați doi cetățeni moldoveni cu vârste de 30 şi, respectiv 31 de ani. Din cercetările primare s-a constatat că tinerii transportau marfă ce ar fi introdusă ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, dar și aveau pregătite cutii cu țigări care urmau să ajungă  în Ucraina.

Până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii în acest sens, autovehiculul şi marfa  au fost depozitate  la SPF Larga.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"