NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Contrabandă în valoare de un milion lei reținută la frontiera R. Moldova

Un grup infracțional, specializat în transportul illegal de piese auto a fost destructurat la frontiera Republicii Moldova. Conform probelor acumulate, timp de câțiva ani, mai multe persoane, prin înțelegere prealabilă şi de comun acord, au introdus în mod fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova un număr mare de piese auto, procurate din Polonia. Lotul de bunuri era transportat prin diferite metode ilicite și cu un traseu bine definit, Polonia – Ucraina – Republica Moldova.

În rezultatul măsurilor de investigații speciale și urmărire penală, a fost identificat liderul grupării, care s-a dovedit a fi un cetățean moldovean de 46 de ani, cu viză de domiciliu în raionul Orhei. Bărbatul acționa în complicitate cu alți patru cetățeni moldoveni, fiecare având un rol bine determinat în schema infracțională. Astfel că aceștia intrau în grațiile proprietarilor de ateliere specializate în reparaţii auto și primeau de la ei comenzi de piese auto, pe care le găseau pe piaţa internă a Poloniei, după care, având înţelegeri cu şoferii de camioane, aduceau în țară, camuflate printre mărfurile transportate legal, cantități impunătoare de piese auto. Cel putin în ultimele patru luni, bunurile erau introduse în țară prin punctul de trecere Criva-Mamalîga.
În data de 13 februarie, a fost reținut liderul grupării, care revenea din Polonia în Republica Moldova. El se afla la volanul unui microbuz de model Ford Transit Tourneo. Din declarațiile lui, bărbatul se deplasa din r-nul Briceni spre r-nul Orhei. După percheziţiile petrecute asupra mijlocului de transport, s-a depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, circa 3000 de euro, înscrisuri de ciornă cu evidenţa tranzacţiilor efectuate și facturi de achiziţionare a pieselor auto în Polonia, cât și o cantitate impunătoare de piese pentru diferite mijloace de transport, printre care: uși, capote, bare de protecție, faruri, retrovizoare şi altele componente, în număr de 400 de unităţi. În data de 15 februarie, la intrarea în țară prin punctul de trecere comun Criva-Mamaliga, a fost supus verificărilor amănunțite camionul care era utilizat la transportul ilegal de piese de schimb. Ca urmare, în camion și în remorca acestuia s-au găsit un torpedou, faruri, uşi, aripi şi alte piese.
Pe piața din Moldova, valoarea estimativă a bunurilor depistate și ridicate în timpul perchezițiilor este de peste un milion de lei.
Polițiștii continuă cercetările.
Membrii grupului riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"