NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Coronavirus „a închis” piața de la Sîngerei. Primarul orașului: putem noi să trăim fără haine două săptămâni?

Comercianții din Piața Centrală din orașul Sîngerei sunt nemulțumiți de decizia primarului de a sista activitatea pieței, ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului. Ei se plâng că nu vor putea să-și vândă marfa și vor înregistra pierderi de zeci de mii de lei.

Piața din orașul Sîngerei și-a sistat activitatea ieri. Astăzi, administrația a pus lacăt la intrare în piață. Totuși, nu toți comercianții s-au conformat deciziei primarului. Unii vânzătorii de legume și fructe și-au aranjat marfa pe tarabe. Ei spun că produsele sunt ușor alterabile și sunt nevoiți să le vândă cât mai repede pentru a-și recupera cel puțin investițiile.

Dacă închid piața va fi dificil. Eu ce mă fac? Cum îmi realizez marfa? Sunt doldora de credite. Statul nu mă va ajuta, dar îmi va cere impozit.

Îmi este frică de coronavirus, dar sunt nevoită să-mi realizez marfa. Azi a ultima zi de activitate, vindem marfa și ne conformăm ordinului, vom sta acasă.

N-am fost preîntîmpinați. Am multă marfă proaspătă, uşor alterabilă, dar mai am răgaz până duminică. Ne conformăm.

Decizia a fost luată în consiliu. Ei au hotărât singuri între ei. Nu ne-au anunțat din timp, măcar cu două zile să ne spună că nu o să lucrați. Noi să reușim să realizăm produsele. Și pe urmă ei să hotărască, au spus comercianții.

Unii locuitori critică decizia autorităților locale, în timp ce alții spun că aceste măsuri sunt importante pentru a impedica răspândirea coronavirusului.

La magazine mă duc. Poate ei au făcut mai bine că au închis. Ce o să ajute, nu știu. Ori mai bine, ori mai rău. Totdeauna lumea îmblă. Foiesc ca nu știu ce.

Nu a făcut tare bine că a închis piața, lumea nu are de unde cumpăra producție. Dar cu acest virus  poate și au luat o decizie corectă, ca să nu se îmbolnăvească lumea. Să ne apărăm.

Parcă e bântuială în lumea acesta. Dar, nu știu de ce, peste tot e așa. Ce să facem, așa timpuri au venit. Nu poți să faci nimic.

E foarte greu că s-a deschis piața. Nu e comod de loc. Nu avem ce face, au spus locuitorii din Sîngerei.

Primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, solicită autorităților centrale ca toată republica să intre în vacanță obligatorie, pentru a preveni răspânidirea coronavirusului.

Astăzi am venit cu încă o dispoziție în atenția conducătorilor instituțiilor, agenților economici care dețin magazine de produce alimentare, mărfuri, servicii, să nu admită aglomerație, adică doar câte zece persoane să intre în magazine. Se va sista activitatea magazinelor care vând mărfuri industriale, putem noi să trăim fără haine două săptămâni?, a declarat Arcadie Covaliov, primarul orașului Sîngerei.

În piața Centrală din orașul Sîngerei își desfășoară activitatea aproape 100 de comercianți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"