NordNews
Avem ce spune

VIDEO | COVID-ul nu lasă în pace Soroca. Peste 60 de infectați în satul Bădiceni

Scandal în satul Bădiceni, raionul Soroca. Mai mulți angajați ai Centrului de plasament pentru persoanele cu dizabilități, sunt nemulțumiți de condițiile în care le-au fost prelevate probele pentru depistarea noului coronavirus. Se întâmplă după ce, 49 de beneficiari și 13 angajați din cadrul internatului au fost diagnosticați cu COVID-19.

Noi nu avem niciun simptom, de ce să ne preleveze probe?  Aceasta se face benevol, nu cu forța. Afară pe prag, în aer liber se iau testele. Așa se prelevează probele?”.
Pe data de 28 am ieșit, iar la internat nu am fost deloc. Pentru ce să fiu testată? Eu nu am intrat cu ei în contact”, au spus angajații.

 Medicii susțin că, pentru a nu permite răspândirea infecției în sat, sunt testați toți cei 214 locuitori care muncesc în cadrul centrului de plasament.

Aceștia nu sunt bolnavi, sunt angajații centrului ca să depistăm dacă sunt infectați. Noi tot avem, echipamente avem, ce o să mai trebuiască noi o să aducem.Testarea la virus se face afară”, a menționat medicul.

Angajații internatului spun că, după diagnosticarea primului caz de COVID-19, beneficiarii au fost izolați și echipați cu măști de protecție.

Ei au stat izolați. Se vede că infecția a fost adusă. Beneficiarii noștri sunt tare agresivi, el plâng, noi nu suntem de vină”.
Permanent cu măști, mănuși la copii, se spală măștile, au până la amiază o mască, după amiază alte măști. Ele se spală și se calcă”.
O fată, a cărui tată lucrează pe ambulanță a fost diagnosticat cu COVID-19. Ea s-a autoizolat. De atunci s-a început.  Câte cinci ture la fiecare dădacă”.
Ei atât ne roagă să le dăm voie afară, nu se poate. Am stat deja cinci ture. Nu am febră, cedez mintal. Trebuie să trec testul, în caz contrat, mă concediază”, au precizat angajații centrului.

Administrația Centrului de Plasament a refuzat să comenteze situația.

Nu se permite de intrat, este stare de urgență în țară”, a menționat administrația.

Sătenii spun că nu le este frică de virusul ucigaș, pentru că respectă toate măsurile de protecție.

Bem rachiu și boala nu vine”.
Nu comunic cu nimeni care lucrează acolo și țin distanța”, au spus locuitorii satului Bădiceni.

Pentru că centrul de plasament se află în afara localității, pericolul de infectare în rândul sătenilor este redus, susțin autotățile locale.

Situația este delicată. Avem 49 de beneficiari confirmați pozitivi și 13 angajați din cadrul internatului. Până ce dorim să punem în carantină doar internatul, așteptăm rezultatele și vedem ce ce facem cu satul. Îl punem sau nu în carantină”, a precizat primarul comunei Bădiceni, Marin Avornicița.

Centrului de plasament pentru persoanele cu dizabilități are o capacitate de 450 de paturi.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"