NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cozi în prima zi de admitere la Universitatea din Bălți

Sute de tineri din nordul țării dornici de a deveni studenți la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-au depus astăzi dosarele pentru admitere. Unii au venit dis-de-dimineață pentru a fi printre primii pe listă. Tinerii spun că au fost atrași de oferta de studii de la USARB și că speră la locuri bugetare.


Această tânără a ales universitatea din Bălți încă acum doi ani. Visul ei este să devină profesoară.

Eu m-am înscris la Facultatea de Litere, specialitatea limba rusă și engleză, deoarece pedagogi noi nu avem, deși aceasta este o profesie interesantă și recunoscătoare. La universitatea aceasta am venit pentru că visam să fiu admisă aici din clasa a 10-a. Aici, au învățat rudele mele, prietenii. Eu consider că noi avem o universitate foarte bună și aici se merită de învățat, din acest motiv, astăzi sunt aici, puțin sunt emoționată și îmi fac griji, dar îmi aștept rândul și sper că totul va fi bine.

Tinerii spun că Universitatea de Stat „Alecu Russo” are o reputație de decenii, iar condițiile de studii de aici sunt foarte bune.

Facultatea de informatică, pentru că sper la un viitor mai bun. Universitatea este destul de bună, dar și carantina a schimbat multora planurile.

M-am interesat de la alte persoane și spuneau că nu-s chiar mulți, nu m-am așteptat să fie chiar așa un rând mare anul acesta.

Sunt mulți oameni. Și cu coronavirus acum e greu, dar nu este nimic strașnic. Iată, toate condițiile sunt, se poate de șezut de odihnit puțin, au spus tinerii.

Unii tineri au venit însoțiți de părinți care și ei, la rândul lor au studiat la USARB.

Am adus aici două fete, ale mele, la Facultatea de Litere, specialitatea limba română. Am ales această facultate deoarece am făcut și eu aici studiile și sunt profesoară. Îmi place cum decurg aici orele, cum se promovează știința

Anul acesta, din cauza pandemiei de Covid- 19, admiterea se desfășoară nu doar la sediul universității, dar și pe platforma online de înscriere.

Noi am început azi, ca și în toată republica de la 27 iulie până la 4 august noi o să primim documente, mai apoi o să fie rezultatele intermediare, după care noi o să așteptăm documentele originale, în 20 august deja o să fie rezultatele finale. Încheiem turul I și începem turul II, a declarat Vladimir Brajuc, secretarul comisiei de admitere USARB.

În acest an, universitatea din Bălți dispune de 340 de locuri bugetare pentru programele de licență și 310 pentru programele de master. Taxele pentru studii au rămas aceleași, susțin reprezentanții instituției de învățământ.

Au rămas la fel ca și anul trecut, cea mai mică taxă este de 3000 de lei la frecvență redusă, iar cea mai mare în jur de 8000 mii.

Universitatea din Bălți numără patru facultăți: Facultatea de Litere, Facultatea științe Reale, Economice și ale Mediului, Facultatea de Ştiințe ale Educației, Psihologie şi Arte și Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"