NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Criză de măști de protecție la Bălți. Autoritățile au alocat 150 de mii de lei  pentru achiziționarea acestora

Criza măștilor de protecție împotriva coronavirus a ajuns și la Bălți. În unele farmacii, acestea lipsesc, iar agenții economici au majorat prețul per bucată de aproape zece ori. Se întâmplă după ce, în Republica Moldova, a fost anunțat cod galben de infecție cu coronavirus. Acesta este provocat de numărul mare de cazuri înregistrate în Italia, unde se află una dintre cele mai mari diaspore din Republica Moldova.


Un internaut din Bălți, a postat pe pagina sa de facebook o fotografie cu o mască chirurgicală, cumpărată la preț de 4 lei. Jurnaliștii portalului de știri NordNews.md au mers cu camera ascunsă la șase farmacii din oraș, unde nu au putut cumpăra măcar o mască de protecție.

Au costat 2 lei, apoi 4, apoi 5 lei 00.40 MUSCA 00.31Ultimul preț a fost de 5, 56 lei. Mâine, după orele 10.00 vor fi? – 00.48 MUSCA 00.55 Cinci cutii deja au fost rezervate pentru a fi cumpărate.

Reprezentanții farmaciilor spun că măștile de protecție se vând ca pâinea caldă.

Azi, fiecare al doilea ne întreabă despre măștile chirurgicale.- Dar cât au costat, se vorbește că prețul a fost majorat. – Cinci lei- Cinci lei? – Și nici de 5 lei nu avem- De mult s-au finisat? – Câteva zile în urmă.

Bălțenii au păreri împărțite despre coronavirusul, care ar amenința Republica Molodova. Unii bat pragurile farmaciilor pentru a-și cumpăra măști, alții, spun că nu le este frică de virus.

Noi suntem 3 membrii în familie. Noi avem acasă 8 măști. Pot să le folosești de mai multe ori, dacă le dezinfectezi corespunzător. Trebuie fierte, așa cum făceam înainte. E ceva normal, este cerere și prețul crește.
– Ați cumpărat măști chirurgicale? – Nu, deoarece ele nu se găsesc în farmacie. Ele s-au scumpit și nici nu sunt. Din orice facem deficit. Așa țară avem. Este o afacere, și virusul tot.
Acasă am o cutie. Le avem tot timpul, dacă mergem la cineva la spital pentru ai vizita, noi le folosim și încălțăm și bahile.
– Ați cumpărat măști? –Nu  – Dar o să le cumpărați?- Nu- De ce? – Nu mă tem.
Eu nu mă tem. Am imunitate puternică.

La ședința Consiliului Municipal Bălți, din data de 25 februarie, au fost alocați 150 de mii de lei pentru achiziționarea a peste 100 de mii de măști chirurgicale.

Doar să nu cumpărăm măști la preț de 4 lei, doar costau 1,10- 1,50 lei. Noi vom vota, dar dați indicație, ca cineva să monitorizeze acest proces, a spus IURII PRISACARU consilier municipal.
Cine votează pentru? Unanim.

În farmaciile din Bălți, o mască chirurgicală ajunge să coste aproape 6 lei.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"