NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Criza gazelor lovește și în taximetriștii din Bălți. O stație PECO și-a sistat activitatea

Criză de gaz metan la stațiile PECO din Bălți. De dimineață, șoferii s-au trezit că nu mai au cu ce-și face plinul. La unele benzinării s-au format cozi, iar cea mai mare benzinărie cu gaz metan de pe centura de ocolire a orașului, și-a sistat activitatea.

Angajații nu au dorit să comenteze situația, iar șoferii au fost nevoiți să facă cale întoarsă. Ei acuză propriatarii stațiilor PECO de o nouă înțelegere de cartel.

„E închis. La cealaltă stație este o coadă până la ieșirea din oraș. Eu cred că iar e o „afioră” de-a lor.  Schimbăm pe benzină, doar că e foarte scumpă”.

La o altă stație PECO, șoferii au format cozi, în speranța că vor reuși să-și alimenteze unitățile de transport. Taximetriștii spun că vor înregistra pierderi pentru că vor fi nevoiți să facă plinul cu benzină.

 „Nu lucrează  cealaltă stație și nu avem încotro. Nu va fi metan nu vor lucra taxiurile deloc.Dacă să schimbi combustibiliul, să trecem la benzină, va bătea la buzunar și nu este convenabil.

-Trecem la benzină
-Asta ar afecta cumva buzunarul?
-Bugetul familiei, corect, mult

Un alt taximetrist ne-a mărturisit că pur și simplu va renunța la muncă.

 „Am să parchez mașina acolo și voi pleca acasă. Benzina este scumpă și nu este rentabil să lucrez pe benzină, arenda mașinii este mare.

 „Eu cred că totul este legat cu Rusia, doamna președintă nu vrea să meargă să vorbească cu Vladimir Putin, ea este mândră, ține legătură doar cu America, din cauza ei totul s-a întâmplat, și eu vreau să-i avertizez pe toți cetățenii R. Moldova, să se trezească până nu este târziu, noi nu avem nevoie de această guvernare

Angajatul acestei stații PECO spune că nu știe care sunt rezervele, dar speră să facă față numărului mare de clienți.

 „Stația ceea nu poate lucra din cauza că este foarte mică presiunea pentru Moldova, iar compresoarele celea nu pot lucra cu așa o presiune mică, care intră în Moldova. Oamenii sunt nemulțumiți toți s-au deprins pe metan, mai ieftin, spune Dumitru Fusu, angajat.

Astăzi, benzina și motorina s-au scumpit din nou. Un litru de benzină cu cifra octanică A-95, a trecut de pragul de 21 de lei, și va putea fi procurat la stațiile PECO, cu 21 de lei și 06 bani. Motorina s-a scumpit și ea cu  11 bani, până la 17 de lei și 95 de bani litrul.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata