NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cu 10 pe linie la BAC. O tânără din Bălți s-a prezentat doar la două examene. Cum i-a reușit performanța

Ea este Melania Certan, una din cele două tinere din Bălți care a reușit să i-a 10 pe linie la examenele de Bacalaureat. Aceasta a absolvit liceul „Mihai Eminescu” cu o medie de 9, 95. Melania a fost scutită de proba la geografie și limba engleză după ce a ocupat locul I la olimpiadele republicane la aceste materii.


„Dacă înveți asiduu, muncești și te atârni serios de ceea ce faci, atunci vei obține rezultate bune. Cred că fiecare dintre noi poate obține așa rezultate. Important este să nu o faci pentru note, ci din setea de cunoștințe”, a povestit Melania.

Melania a fost scutită de examenul la limba engleză de două ori. Pe lângă victoria la olimpiadă, tânăra deține și certificatul internațional Cambridge C1. Absolventa a susținut doar proba la matematică și limba română.

„Aș spune că examenul pentru permisul de conducere a fost mult mai emoționant. Școala mi-a luat mult timp, mă pregăteam intens de testele din perioada anului școlar, cât și de examenul de bacalaureat, dar mi-a rămas mult timp și pentru viața personală”, a adăugat tânăra.

Profesorii spun că Melania și-a meritat succesul pentru că a depus mult efort și s-a implicat în toate activitățile posibile.

„Am descoperit că după această fragiditate aparentă și o gingășie autentică, se ascunde un caracter și o voință foarte puternică. Tenacitatea ei, lucrul asiduu, au fost cele care i-au adus succesul dorit”, a declarat diriginta Melaniei, Svetlana Vasilachi.

„Examenul de Bacalaureat la limba și literatura română a solicitat elevilor să demonstreze gândire logică, gândire artistică, i-a chemat să pătrundă în cuvânt, să descopere tainele cuvântului și ale textului. Melania a reușit să facă acest lucru”, a spus Tatiana Cociu, profesoară de limba și literatura română.

În acest an, toți cei 96 de absolvenți ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți au susținut cu succes examenele de Bacalaureat.

„Secretul succesului nostru este munca echipei manageriale și a colectivului profesoral, care organizează procesul educațional, munca elevilor și sprijinul părinților, atunci când a fost necesar”, a spus Nina Grapă, directoarea LT „Mihai Eminescu”.

Melania speră să fie admisă la Academia de Studii Economice din București, la Facultatea de Informatică și Economie, iar după absolvire promite să revină în R. Moldova.

În total, 43 de absolvenți din țara noastră au obținut 10 pe linie la cele patru examene de Bacalaureat.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"