NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cu ce se laudă primarul de Bălți după un an de mandat și ce notă îi dau locuitorii

Școli dotate și drumuri reparate. Cu asta se laudă primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin după un an de mandat. Marți, acesta a ieșit în fața locuitorilor pentru a prezenta raportul activității sale din acest an. Adevărul e că sala Palatului Municipal de Cultură a fost mai mult goală, iar o mare parte dintre cei prezenți au fost consilieri și apropiați de-ai primarului. Și de această dată, Grigorișin nu s-a încumetat să vorbească în limba română. 

În programul electoral, pricipalele obiective au fost reparația școlilor, procurarea echipamentelor sportive, realizarea programelor educative, modernizarea laboratoarelor din incinta școlilor”, spune primarul de Bălți.

Grigorișin a menționat că a majorat valoarea bursei municipale, dar și că a acordat ajutor pensionarilor și familiilor vulnerabile. Totuși, cea mai mare mândrie a primarului, se pare, sunt drumurile.

„În anul curent s-au executat lucrări de reparații pe următoarele străzi: strada Ștefan cel Mare, de la Casa Ofițerilor până pe Testimețianu, strada Decebal, de la Secția boli infecțioase până la casa 121A, strada Ștefan cel Mare 34-36-48,  strada Sfântul Nicolae,  strada Alexandru cel Bun /12,  Kagulscaia 58-60,  Sfântul Nicolae 1-9,  Boris Glavan 33-39”, a adăugat Nicolai Grigorișin.

Am încercat să aflăm ce notă ar da bălțenii actualului primar.

Nota 1 îi dau, pentru că drumurile nu sunt făcute așa cum trebuie și nimic nu face bine. El pentru dânsul și-a făcut”.

„Asta primăria? Să se ducă de unde a venit”.

„Eu locuiesc la gara de Nord, pentru ca copilul meu să ajungă la școală ieșim din casă cu o oră înainte, pentru că transportul 2A merge timp de 45 de minute. Ne mulțumim că timpul e așa, că de altfel ieșim toți în boltoace”, spun bălțenii.

Potrivit primarului de Bălți, anual, municipiul are nevoie de peste 100 de milioane de lei pentru reparația străzilor. Doar că în anul 2023, municipiul Bălți va primi cu 800 de mii de lei mai puțin din bugetul de stat pentru renovarea drumurilor – 35,056 de milioane de lei.

„Cele mai mari probleme după cum am spus – drumul, gunoiul, mai ales în cartierul Dacia este foarte mult gunoi. Cred că acestea sunt problemele”.

„În mare parte, drumurile se repară, dar nu peste tot. Spre exemplu pe strada Independenței cred că așa și nu vor face nimic, mai ales că au venit frigurile”, mai spun locuitorii.

Amintim că, acum un an, Nicolai Grigorișin a fost ales în funcția de primar de șapte mii de locuitori. Din cei peste o sută de mii de alegători așteptați la scrutin, doar 9,98 % și-au exercitat dreptul la vot. Asta pentru că mulți bălțeni au boicotat alegerile, nemulțumiți de eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"