NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cu copiii în portbagaj și fără permis de conducere. Cum au fost surprinși unii șoferi din nordul țării

Fără permis de conducere, cu centura necuplată și chiar cu copiii în portbagaj. Așa au fost surprinși pe străzile din nordul țării câțiva conducători auto. Polițiștii din Bălți au desfășurat astăzi mai multe activități de prevenire a accidentelor, cu genericul „Cuplează-te cu viața”, „Cu mintea trează”, și „Somnolența la volan”.

Tânărul din imagine a urcat la volanul mașinii fără a deține permis de conducere. În consecință, s-a ales cu o amendă.

Nu am permis. De ce? –Nu am reușit să îl fac. Am avut nevoie să plec. Dar tu știi că pui în pericol viața ta și a altora? – Știu. Și ce ai pățit pentru asta? – Amendă.

 

Iar această șoferiță își transporta copiii în portbagaj. Femeia nu a putut să explice gestul său polițiștilor.

Este transport public, alte unități de transport, camionul dvs, este dotat doar cu două locuri. – Știu, domnule, știu.

Și cuplarea centurii de siguranță rămâne o problemă pentru șoferii din țara noastră. Majoritatea conducătorilor dau vina pe memorie sau grabă.

Pentru că nu am pus centura. De ce nu ați pus-o? – Așa s-a primit. D-voastră sunteți la curent că trebuie cuplată centura? – Da, știu, asta e greșeala mea.

 

După ce au fost sancționați, conducătorii auto au declarat că acțiunea oamenilor legii îi va responsabiliza.

Tuturor le pare că nu vor fi opriți și își permit multe lucruri. Dar așa dacă îi mai opresc, nu mai fac nebunii.

Foarte multe accidente se produc zilnic, din cauza alcoolului, din cauza oboselii, necalificării șoferilor, iar poliția le mai amintește oamenilor că pot fi momente letale, sau le aplică amenzi pentru încălcare.

 

Eu cred că e normal, fiecare trebuie să controleze tehnica securității cum ar fi.

La moment, desfășurăm un filtru cu genericul  „Cu mintea trează”, „Cuplează-te cu viața” și  „Somnolența la volan”. Astăzi cele mai dese încălcări au fost depistate la automobilele care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, conducătorii care nu au cuplat centura de siguranță, au fost depistați mai mulți conducători auto care nu dispun de permis de conducere, a declarat PAVEL OBOROC, ofițer superior al Direcției de Patrulare Bălți

Tot astăzi, în centrul orașului, angajații Inspectoratului de Poliție Bălți au informat oamenii despre cât de importantă este respectarea regulilor circulației rutiere, atât de către conducătorii auto, cât și de pietoni.

Eu cred că pentru persoanele care nu-s informate e bine, ca să știe cum să procedeze în cazurile date.

Nu trebuie să fiți în stare de ebrietate, nu trebuie să vă certați cu poliția, trebuie respectate regulile de circulație, semaforul, una alta.

Cu privire la accidentele rutiere informăm societatea pentru a fi mereu informați, să poarte grija șoferilor, să nu îi lase să urce la volan în stare de ebrietate, să nu folosească telefonul mobil în timpul deplasării sau să folosească, însă prin metoda fără mâini, a spus CARACAȘ CORINA, subofițer superior de sector al IP Bălți

În primele opt luni ale anului 2020, în raionele de nord a Republicii Moldova au fost înregistrate 234 de accidente rutiere, soldate cu 33 de persoane decedate și alte 249 traumatizate.

 

 

 

2 Comentarii
  1. […] Polițiștii din Bălți au desfășurat astăzi mai multe activități de prevenire a accidentelor, cu genericul „Cuplează-te cu viața”, „Cu mintea trează”, și „Somnolența la volan”, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md. […]

  2. […] Polițiștii din Bălți au desfășurat astăzi mai multe activități de prevenire a accidentelor, cu genericul „Cuplează-te cu viața”, „Cu mintea trează”, și „Somnolența la volan”, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata