NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cu sprijinul UE, o familie din Florești produce cereale fără gluten

Gustoase, crocante, fără coloranți și sănătoase. Vorbim despre cerealele pentru copii, produse la o fabrică din orașul Florești. Grație unui grant în valoare de 15 mii de dolari, oferit de Uniunea Europeană, fabrica a fost dotată cu utilaje moderne și o linie de producere a cerealelor fără gluten.


„Aici se pregătesc cerealele pentru copiii Ronți. Principalul ingredient este făina de porumb ecologică. Pentru o porție mare și sănătoasă este nevoie de 16 kg de făină.”, Irina Baxan, reporter NordNews.

Pentru ca cerealele să capete diferite forme și să fie pe placul copiilor, există o rețetă specială.

„După ce făina s-a turnat în amestecător, apoi în extrudel. După aceea el vine spre extrudel, un apartat principal care formează forma și coacerea produsului. Apoi cade în ventilator și din acesta se duce în cuptor și din cuptor iese produsul gata.”

După coacere, cerealele sunt ambalate, iar apoi se lipesc etichetele. Munca este efectuată de șase angajați. Oamenii se bucură că muncesc în condiții moderne la ei în țară.

„Suntem acasă, muncim în țara noastră, muncim pentru copii, nepoți, dar și adulți. Suntem foarte mulțumiți de ceea ce facem, ne mândrim că suntem sănătoși și le producem și oamenilor produse sănătoase.”, a declarat Ana Bogdan, muncitor.

Cu gust de migdale, susan, grică, semințe de dovleac și cu un conținut redus de zahăr, cerealele sunt indicate atât copiilor, cât și persoanelor care suferă de diabet zaharat.

„Produsul se face din produse autohtone, naturale, ecologice, chiar și adaosurile cumpărate sunt din Republica Moldova, doar bio, doar naturale. Noi suntem o inimă mare a unui copil, fiecare copil vrea să ia ceva nou, vrem să experimentăm, să ne extindem pe piața din țară, este o tendință spre mai mult.”, a declarat administratoarea Natalia Știrbu.

Fără susținerea Uniunii Europene deschiderea fabricii ar fi fost imposibilă, spune administratoarea.

„Uniunea Europeană a venit cu un aport foarte mare, este o trambulină a micului bisnes pentru dezvoltare. Mulțumim Uniunii Europene pentru ajutorul acordat pentru dezvoltare și sprijin în toți acești ani.”, a adăugat Natalia Știrbu.

Recent, în orașul Florești a fost deschis primul magazin specializat de cereale autohtone pentru copii. Evelina Buga este o consumatoare fidelă de cereale fără gluten.

„Eu optez pentru aceste cereale sunt foarte sănătoase și au un gust foarte delicios. Mai ales pentru că sunt produse aici, la Florești și e foarte bine ca copiii să aleagă aceste cereale.”, a spus Evelina Buga, consumatoare.

Și această femeie a cumpărat pentru nepoți cereale bogate în vitamine.

„Pentru nepoțeii mei, mi-au spus să le cumpăr de acestea. Ca preț este convenabil.”

Prețul unui pachet de cereale variază între 10 și 17 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"