NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cui nu-i ticnește noul medic șef (ne)investit la Spitalul raional Rîșcani

În plină pandemie, Spitalul Raional Rîșcani rămâne fără director. Asta deși, în urma unui concurs, Ministerul Sănătății l-a desemnat câștigător pe Nicolae Ursu, care până nu demult, a ocupat funcția de șef al Centrului de Sănătate Publică Rîșcani. Președintele raionului, Vasile Secrieru, care este exponentul PSRM, evită să semneze un contract de muncă cu noul șef de spital. Astfel, chestiunea cu privire la numirea lui Nicolae Ursu în funcția de director al Spitalului Raional Rîșcani a fost exclusă din ordinea de zi a ședinței de marți a consiliului. În semn de protest, unii consilieri au părăsit sala de ședință.

În semn de protest păresc ședinta de astăzi pentru nerespectarea legislației în vigoare și pentru bătaia de joc de medicină. Toată responsabilitatea ce se întâmplă în medicina din raion v-o asumați domnule președinte de raion.

Conform unui anunț publicat pe site-ul oficial al Ministerului Sănătații, Muncii și Protecției Sociale din 12 februarie 2021, Nicolae Ursu a fost desemnat câștigătorul concursului pentru șefia Spitalului Raional Rîșcani. La mai bine de o lună, aceste încă nu a fost numit în funcție.

 „Ursu Nicolae a câștigat concursul și trebuia să fie numit în termen de trei zile în funcția de administrator al Spitalului Raional Rîșcani. A câștigat concursul la care domnul președinte (de raion – notă red.) are peste o lună de zile de când nu vrea să semneze contractul cu dumnealui, chiar dacă este hotărârea de Guvern. Interesul meschin este acela de a tergiversa numirea lui (în funcție – notă red.), să treacă cât mai mult timp, să-și hotărască multe probleme de spălare de bani, pentru că acolo (la spitalul raional – notă red.) s-au investit careva bani, precum că s-ar fi făcut careva construcții care n-au fost realizate. Este vorba și de spălare de bani prin diferite metode: cu dezinfectanți și materiale care au fost destinate luptei cu Covid-19, dar care au fost date la rebut fără știință”, a declarat Iurie Urzică, consilier raional.

 „Întradevăr, Nicolae Ursu a câștigat. Este un specialist vechi și un gospodar (manager – notă red.) bun. Dumnealui a câștigat concursul și dacă ar fi numit în funcție, și-ar face lucrul cu tragere de inimă și dragoste. În momentele critice, când la noi în raion, zilnic, apar noi și noi bolnavi (de covid-19 – notă red.) și lipsește un medic-șef la instituție, gândiți-vă și dumneavoastră ce se întâmplă în raion. Din acest motiv, considerăm că trebuie legal să-l “întărească” (în funcție – notă red.) fără nici un fel de discuții”, a adăugat Gheorghe Rusu, consilier raional.

Președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru susține că va semna un contract cu noul director general, în cel mai scurt timp.

 „În primul rând, rezultatele concursului le-am primit recent, și doi la mână, odată ce fondatorul (spitalului raional– notă red.) este consiliul raional Rîșcani, am dispus ca decizia să fie luată de comun acord cu consilierii.

– Eu din câte cunosc rezultatele concursului au fost publicate demult pe site-ul Ministerului.

– Rezultatele concursului au fost publicate demult, dar noi, documentul oficial l-am primit recent. 

– De ce este nevoie de decizia consiliului, când până la urma este decizia Guvernului?

– Consiliul este fondator și din acest motiv s-a propus ca decizia să fie după acesta. În scurt timp va fi remediată această situație”,  a conchis Vasile Secrieru, președintele raionului Rîșcani.

În prezent, Spitalul Raional Rîșcani este condus de Lilia Chiselița, numită în funcția de director interimar în decembrie 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"