NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cultura americană a ajuns și la Rezina. Oamenii au ascultat muzică de peste ocean și au mâncat hot-dog-uri

Cultura americană s-a simțit din plin la Rezina. Oamenii au ascultat muzică de peste ocean, au mâncat hot-dog-uri și au organizat jocuri interactive. Totul în cadrul Zilelor Americii, care au fost marcate în mai multe localități din Republica Molova. Mirosul apetisant de fast food a adunat zeci de oameni în jurul bucătarilor.


„Da, astăzi a fost sărbătoare la noi în oraș și mă bucur nespus de mult. Am aflat lucruri noi care se petrec la noi în țară cu suportul Statelor Unite.”

„Împreună cu SUA așteptăm un viitor foarte bun și le mulțumim că ne sunt alături de 30 de ani. Sperăm ca și în viitor să rămănă alături de noi și invers.”

„Este ceva interesant pentru Rezina. Am aflat lucruri noi. Am fost și am ascultat despre un proiect care se implementează pentru elevi și studenți. Este foarte plăcut pentru noi”, au spus oamenii.

Reprezentanții Armatei Naționale au organizat o lecție practică pentru toți doritorii, utilizând echipamente din dotare obținute cu suportul SUA.

„Armata Națională conlucrează cu militariii din armata Americană și am avut ocazia să particip la diferite cursuri și exerciții. Iată de ce am fost invitați la aceste demonstrații. Orice persoană trebuie să cunoască câteva metode de acordare a ajutorului medical.”

Ambasadorul SUA, împreună cu autoritățile locale au făcut o totalizare a proiectelor implementate cu succes în orașul Rezina și în întreaga țară.

„După cum bine știți, SUA a oferit sprijin R. Moldova în domeniul politic și integritate teritorială în ultimii 30 de ani, și noi vom continua să facem acest lucru. Noi celebrăm toată munca și lucrurile minunate pe care le-am făcut împreună timp de 30 de ani”, a declarat Kent Doyle Logsdon, Ambasadorul SUA în R. Moldova.

„Oamenii socializând și informându-se vor cunoaște mai mult despre America, iar spiritul american a ajuns în centrul orașului Rezina și noi suntem foarte bucuroși. Orașul Rezina, în cei 30 de ani, a beneficiat de diferite proiecte bune pentru comunitatea din oraș din parte Congresul Statelor Unite ale Americii, din partea poporului american”, a menționat Simion Tatarov, primarul orașului Rezina.

America Days sunt un șir de evenimente în aer liber, dedicate celor 30 de ani de prietenie dintre SUA și Moldova, în cadrul cărora este prezentată amploarea asistenței americane de la independența Moldovei încoace.

„Noi oferim diverse programe în R. Moldova. Avem demarate mai multe schimburi de experiență împreună cu Guvernul SUA. Suntem mândri de a fi administratorii programului de Alumni pentru cei care au avut posibilitatea sau o vor avea, de a face parte din schimbul de experiență cu SUA, indiferent dacă e un program inițiat de American Council sau nu”, a declarat Chris Flowers, director de ţară, Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional.

„Suntem aici de aproximativ 29 de ani. Încercăm să oferim lumii pace și prosperitate în regiune. La moment avem trei tipuri de programe la Peace Corps. Noi învățăm oamenii despre educație în limba engleză, vorbim despre educația în domeniul sănătății, avem și un program destinat tinerilor din R. Moldova, pe tot teritoriul țării.”

Amintim că Zilele Americii au fost sărbătorite în perioada de 16-25 septembrie în șase orașe din țară: Chișinău, Căușeni, Cahul, Edineț și Bălți. Rezina a fost ultima locație.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"