NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cum a învățat limba română Ambasadorul Japoniei în R. Moldova

Katayama Yoshihiro, Ambasadorul Japoniei la Chișinău povestește, într-un interviu pentru ZdG, despre cum a reușit să studieze limba română, despre importanța cunoașterii acesteia în care te stabilești, despre visul său de a vizita R. Moldova și emoțiile cu care a urmărit proclamarea independenței țării noastre, dar și despre cum a ajuns să ne reprezinte țara la unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale pentru dans sportiv.

În calitate de diplomat, Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în R. Moldova, și-a început cariera în România acum câteva decenii, apoi au urmat misiuni în Canada, Statele Unite (New York), Ucraina și Kenya.

În ianuarie 2020, a fost numit ambasador în R. Moldova, unde a ajuns la jumătatea lunii februarie 2020. Deși cunoaște limba engleză, Excelența sa insistă să vorbească limba română în interacțiunile zilnice cu cetățenii R. Moldova și impresionează prin modul fluent în care o face.

A început să studieze limbă română încă din 1981, atunci când a fost trimis în România, acolo unde a avut ocazia să traducă discursurile ultimului președinte al României socialiste, Nicolae Ceaușescu.

În luna martie, s-au împlinit 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și Japonia, iar de-a lungul celor trei decenii, statul nipon s-a adeverit a fi un aliat important în procesul de dezvoltare al țării noastre și a făcut investiții generoase. În acest context, am discutat cu ambasadorul despre consolidarea relațiilor bilaterale dintre R. Moldova și Japonia, despre independență, dar și despre corupție.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"