NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cum justifică președintele raionului Râșcani „furtul” denumirii paginii oficiale a consiliului

Recenta modificare a denumirii paginii Consilului Raional Râșcani din www.riscani.md în consiliulriscani.md, ar avea tentă politică. De această părere este consilierul raional PDM și fostul președinte al raionul, Iurie Urzică. Potrivit alesului local, portalul de știri www.riscani.md este o platformă de promovare mediatică a PSRM-lui în teritoriu.

Iurie Urzică a adăugat că schimbarea denumirii paginii web din riscani.md în consiliulriscani.md nu a fost supusă consultărilor publice.

„Acest site (riscani.md – notă red.) – promova ideile comunității, reflecta lucrul făcut la nivel de raion, localități. Se publica informații de la consiliul raional, să publica tot absolut ce înseamnă ședința consiliul raional, cu ordinea de zi, cu decizii, tot programul. Eu când voi deschide riscani.md  voi fi nevoit să-i văd mutra lui Mizdrenco sau Dodon, iar acest lucru nu mă aranjează. Eu cred că s-a făcut în mod abuziv și nelegal această schimbare, deoarece folosesc în primul rând denumirea riscani.md (nu poți să o folosești după bunul plac), iar în al doilea rând, acest site avea o imagine, un număr de vizitatori care în permanență îl accesau, iar acum s-a făcut ceva nou fără un scop bine definit. Cred că nu e normal și n-au făcut bine.  Nu s-au consulat absolut cu nimeni. Trebuia să fie discutat acest lucru într-o ședință a Consiliului, nu a fost așa ceva”, a declarat consilierul raional.

Conducerea raionului Râșcani spune că redenumirea site-ului oficial al Consiliului Raional a fost făcută cu scopul de a personaliza domeniul paginii web. Actualul președinte de raion nu vede nimic ieșit din comun în modificarea denumirii, chiar dacă locuitorii raionului erau obișnuiți cu vechea denumire a paginii.

„Schimbarea denumirii site-ului nu a dus la careva cheltuieli adăugătoare și nu a prejudiciat cumva imaginea localității. Am dorit să fie un site util, accesibil și personalizat. Pentru a avea acces mai rapid pentru site-ul nostru (https://consiliulriscani.md/ – notă red.) la moment lucrează executorii, iar pentru a accesa chiar și din google site-ul, după cum ați spus dumneavoastră, se va face redresare de la riscani.md către consiulriscani.md. Eu m-am consultat și cu consilierii raionali”, a declarat Vasile Secrieru, președintele raionului Râșcani.

Amintim că, ieri, Nordnews.md a scris că CRR nu mai are aceeași pagină oficială pe internet. Asta după ce domeniul site -ul www.riscani.md a fost transformat într-un portal de știri, pe care sunt publicate materiale jurnalistice, care aduc în lumină bună activitatea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în teritoriu, transmite NordNews.

Paradoxal, dar administratorul conținutului informațional al paginii-web, Marta Chetraru, a declarat faptul că termenul de contractare a domeniului pentru site a expirat în ianuarie, de aceea au fost nevoiți să creeze un nou site cu un nou domeniu. Însă, în urma verificărilor am constatat faptul că domeniul precedentului site al Consiliului Raional Rîșcani urmează să expire doar în luna decembrie al 2021.

Doc by Даша Порохня

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata