NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cum să faci business în Moldova? La Bălți, antreprenorii au discutat despre cooperarea economică între Polonia și Moldova

Oportunitățile de cooperare economică între Polonia și Republica Moldova au fost discutate la Bălți. În cadrul evenimentului de afaceri online, cu genericul „Doing Business in Moldova” au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, antreprenori autohtoni și de peste hotare.

 „Asistăm astăzi la un forum de afaceri între oamenii din zona de Nord al Republicii Moldova și din voievodatul Polonia Mare, unul dintre cele mai puternice și dezvoltate voievodate. Ideea este ca în pofida problemelor pandemice, totuși, să folosim mijloacele moderne existente de comunicare pentru ca să încercăm să identificăm unele posibilități de cooperare, de a face afaceri, a declarat Bartlomiej Zdaniuk Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova.

Organizatorii își propun să promoveze mediul de afaceri al Republicii Moldova, inclusiv al Regiunii de Dezvoltare Nord. Participanții au discutat despre cât de atractivă este țara noastră pentru antreprenorii străini.

 „Noi ne dorim să creăm parteneriate dintre mediul de afaceri din regiunea noastră de Nord și regiunea Wielkopolska, ne dorim să creăm locuri de muncă, să impulsionăm dezvoltarea afacerilor, dorim să preluăm modelul economic polonez, care este un model de succes și avem de unde învăța, spune Maria Prisacari, director ADR Nord.

Printre obiectivele evenimentului sunt și promovarea potențialului economic și investițional al Regiunii de Dezvoltare Nord, dar și promovarea producătorilor și produselor locale.

 „Noi avem nevoie de așa evenimente ca să prezentăm și să promovăm Moldova ca Republică în care se poate de investit și merită. Cred că aici este întrebarea despre informare și promovare, despre condițiile de investiții în Republica Moldova pentru antreprenorii din Polonia, spune Oxana Satirovici, presedinta Centrului pentru Dezvoltare și Antreprenoriat MOLDOVA-POLONIA.

Evenimentul economic este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Autoguvernarea Regiunii Wielkopolska și Fondul de Dezvoltare al Regiunii Wielkopolska din Republica Polonă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"