NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cum se se încălzesc moldovenii pe timp de iarnă. Brichetele, cea mai ecologică alegere

Ecologic, ieftin și comod. Oamenii aleg tot mai des bricheții naturali pentru a-și încălzi casele pe timp de iarnă. După calitate, această sursă de căldură nu cedează în fața lemnului sau a cărbunilor.


Unii cumpărători spun că își încălzesc casele cu brichete deja de câțiva ani.

„Al treilea an la rând am posibilitatea să fac focul cu brichete. Este o soluție interesantă, nu este scumpă și nu există nicio diferență de cărbune.”

„Sunt buni, dau o temperatură foarte bună, mi-au plăcut.00:13  Musca 00:16 Mai ieften decât lemnul.”

„Fiecare brichet trebui de știut cum să-l folosești la foc. Să nu pui multe pe foc și ele ard perfect. Am făcut focul cu brichete timp de doi ani, iar soția mea nu s-a plâns deloc. Doar că trebuie să știm cum să le folosim, să nu fie multă cenușă și gata”, au spus consumatorii.

Brichetele sunt fabricate din coji de floarea soarelui, de grâu, porumb, paie și biomateriale.

„Ele sunt de mai multe tipuri. Ele sunt bune pentru uzul în sobe obișnuite și în alte sisteme de încălzire. Acesta este un produs Bio, el nu conține adausuri chimice. Ele sunt presate din contul cleiului natural”, a spus Ludmila Abramciuc

Procesul de fabricare este foarte simplu și nu necesită mult timp sau efort.

„Este o sursă de căldură pentru fiecare casă. Procedura de fabricare a brichetelor începe cu mărunțitea materialului prim, apoi acesta se presează, la final avem bricheta”, a declarat Ivan  Damaschin

Prețul unui sac de 25 de kg de brichete variază între 45 și 55 de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"