VIDEO | Cum un fost părtaș de-al lui Usatîi a vrut să facă afacere din contul unei întreprinderi municipale

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

A renunțat la autospecialele aduse din România și a închiriat altele de cinci ori mai costisitoare, chiar de la firma sa. Acestea sunt acuzațiile aduse de autoritățile din Bălți la adresa lui Serghei Pcela, un fost părtaș de-a lui Renato Usatîi, care vreme de aproape doi ani a condus întreprinderea municipală „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”( DRCD). În doar câteva luni, Pcela ar fi reușit să se îmbogățească ilicit cu sute de mii de lei. Acesta însă neagă acuzațiile aduse de reprezentanții primăriei.


Actualul director DRCD, Iruii Hmarnîi, spune că Serghei Pcela a încheiat un contract de închiriere a cinci unități de transmort Kamaz și a trei tractoare în detrimentul autospecialelor din Botoșani, România. Potrivit lui Hmarnîi, tehnica adusă din România are o capacitate de transportare mai mare și prețul de chirie mai mic.

„Ei evacuau  gunoiul de două ori pe zi, dar scriau că lucrează opt ore în zi. De exemplu, în altă zi, efectuau trei ture – la fel, opt ore. În data de 5, mașina a efectuat doar o tură, dar au fost scrise șase ore lucrătoare. Dacă facem un calcul și împărțim trei ture la opt ore, ar fi patru. Tractorul costă 250 de lei, iar Kamaz-ul – 275 de lei,” a declarat Iurii Hmarnîi, director interimar DRCD.

Doar pe parcursul lunii octombrie, întreprinderea a achitat pentru serviciile de chirie a unităților de transport 278 de mii de lei. Evacuarea unui metru cub de gunoi a costat 170 de lei. Viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, califică aceste acțiuni drept un furt și susține că Serghei Pcela a prejudiciat bugetul municipal.

„Să includeți asta în actele financiare și transmiteți-le Procuraturii Generale. Mă uit și îmi dau seama câți bani au fost furați. Cred că că acolo au lucrat doi juriști deștepți care au șters urmele, probabil,” a spus Nicolai Grigorișin, viceprimar de Bălți.

Serghei Pcela respinge orice acuzații.

„Documentele au ajuns la CNA. Dacă vor găsi un conflict de interese, atunci, sunt gata să răspun în fața legii. Eu nu am încheiat acest contract. Este un contratct semnat de Hmarnîi în luna ianuarie. Eu nu am nici o legătură cu această firmă,” susține Serghei Pcela, ex-director DRCD.

Serghei Pcela susține că chiria autospecialelor din România era mai costisitoare, decât susține actuala administrație a DRCD.

„Două mii de euro costa arenda fiecărei unități de transport, iar reparația se efectua din contul întreprinderii. Lunar, cheltuielile ajungeau la 300-400 de mii de lei. Am avut nevoie de încă două unități de transport pentru că nu făceam față volumui mare de lucru. Era luna septembrie-octombrie. Astfel, făceam economii lunare de 200-250 de mii de lei,” a adăugat Serghei Pcela.

Vasile Liparciuc evacuează gunoiul deja de șase ani. Din cauza renunțării la autospecialele românești, acesta, practic, a rămas fără de serviciu.

„M-au alugat ca pe un câine. A muncit un tânăr timp de o săptămână și a plecat pentru că s-a îmbolnăvit, iar pe mine m-au pus să conduc un ZIL, apoi un GAZ. Unul a venit, altui a plecat.”

Acum, bărbatul repară una din autospecialele românești. El spune că aceste unități de transport pot evacua mai mult gunoi decât un Kamaz sau GAZ.

„GAZ face 4-5 ture, în timp ce această autospecială poate transporta aceeași cantitate de transport într-o singură tură.”

În fiecare zi, Nicolai Gașițoi, în vârstă de 64 de ani, este nevoit să meargă pe jos zeci de kilometri.

„Acolo este mai bine pentru că ai pe ce sta. Nu trebuie să merg mult pe jos, dar acum e frig și mizerie. Am urcat, am ajuns la destinație, am încărcat gunoiul și am plecat. La sfârșit de zi nu-mi simt picioarele. Vă dați seama unde e Bălțiul Nou. Teritoriul este mare, iar mașini nu sunt.”

Administrația DRCD urmează să transmite actele necesare către CNA. Totodată, va fi efectuat un audit în cadrul întreprinderii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

leave a reply