NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cunoașteți istoria cântecului „Миллион алых роз”? Aflați mai multe într-un fragmentu din filmul „Georgienii ruși”

Pe 20 februarie, va fi ecranizată prima dintre cele două părți ale filmului documentar turnat de regizorul rus Leonid Parfenov, „Georgienii ruși. Prima parte”.

Parfyonov  vorbește în filmul său despre Bagration, Ordzhonikidze, Okudzhava, Danelia, Șevarnadze, Beria, Stalin – și rolurile lor în istoria Rusiei și Uniunii Sovietice. Primul  parte a filmului va  descrie descrie evenimentele din Rusia  până în 1939.
Portalul de știri meduza.io, a publicat unul dintre fragmentele pelicolei – despre modul în care intelectualitatea din Moscova l-a descoperit pe artistul georgian, Niko Pirosmani și despre dragostea sa meîmpărtășită pentru actrița franceză Margarita de Sevres.
Conform legendei, un biet artist ar fi  așternut un covor de flori pe o stradă. Această poveste a servit drept sursă de inspirașie pentru mulți poeți și scriitori. Cea mai cunoscută variantă a acestei povești a fost cântecul interpretat de Alla Pugachiova „Milioane de trandafiri roșii”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata