NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cutremur puternic în Rusia

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 s-a produs miercuri dimineaţă la orele 02.49 GMT în largul Insulelor Kurile din Rusia, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), notează AFP, potrivit agerpres.


La rândul său, Centrul naţional american de alertă la tsunami a indicat că „analizează evenimentul pentru a stabili nivelul pericolului”.
Potrivit USGS, epicentrul seismului a fost la 219 kilometri sud-sud-est de Severo-Kuril’sk, la o adâncime de 56,7 de kilometri.
Arhipelagul Kurilelor este situat la extremitatea estică a insulei japoneze Hokkaido.
Pericolul producerii unui tsunami se menţine pentru locuitorii din zona nordică a Arhipelagului Kurile din Rusia în urma unui seism cu magnitudinea de 7,5 produs miercuri dimineaţă în largul acestor insule, deşi serviciile de urgenţă au observat doar valuri de mici dimensiuni şi nu au constatat pagube materiale sau persoane rănite, informează Reuters.
Autorităţile meteorologice din Japonia nu au emis alerte de tsunami, în timp ce autorităţile americane au anulat o avertizare care viza Hawaii după seismul produs în apropierea Insulelor Kurile, situate între Oceanul Pacific şi Marea Ohotsk.
„Un val tsunami a ajuns în Severo-Kurilsk la ora locală din Sahalin 15:15 (04:15 GMT)”, au anunţat serviciile de urgenţă din Rusia. „Valul avea o înălţime de circa 50 de centimetri”.
Locuitorii trebuie să rămână în zona de siguranţă, mai înaltă, au precizat serviciile de urgenţă, întrucât pericolul producerii unui tsunami se menţine, adăugând că o decizie în ceea ce priveşte ridicarea alertei va fi luată de specialişti după începerea refluxului.
Potrivit Centrului american de avertizare în caz de tsunami din Pacific, coasta vestică a Statelor Unite, Alaska şi provincia canadiană Columbia Britanică nu sunt ameninţate de pericolul unui tsunami în urma seismului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata