NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dă bir cu fugiții. Dodon evită dezbaterile și se teme de supărarea oamenilor

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon fuge de dezbateri electorale. Ieri, 25 octombrie, Dodon a șters-o, înconjurat de bodyguarzi, de la întâlnirea cu alegătorii din orașul Fălești, după ce acolo a venit contracanditatul său, Renato Usatîi, împreună cu câțiva susținători. Liderul „Partidului Nostru” spune că a vrut să-l cheme pe Dodon la o dezbatere publică.


Vreau să-i dau câteva întrebări și să-i propun dezbateri. N-am venit cu provocări. N-am venit să-i bat din palme. Am venit personal pentru că este orașul meu de baștină, a declarat Renato Usatîi.

În momentul în care Igor Dodon a intrat în sala Casei de Cultură din Fălești, oamenii s-a împărțit în două tabere, unii au scandat: „Bravo!”, iar alții „Rușine!”.

Șeful statului a încercat să-l ignore pe Usatîi, care a insistat, totuși, să-i adreseze un șir de întrebări. În acel moment, bodyguarzii lui Dodon au încercat să-l scoată din sală.

Echipa Nordnews.md a încercat să discute cu Igor Dodon, dar fără succes. Reporterul Dumitru Pelin a fost bruscat de către Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) al șefului statului, chiar, dacă conform Statutului ofițerului de protecție al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, aceștia sunt obligați „să fie corecți, onești și obiectivi, să respecte regulile de politețe și conduită la serviciu și în afara acestuia”.

Tot duminică, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman, împreună cu un grup de activiști PAS, nu au avut acces la întâlnirea lui Igor Dodon cu alegătorii din satul Călinești, raionul Fălești. Mai multe persoane, printre care președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, dar și deputatul socialist Oleg Savva le-au îngrădit accesul în curtea unde urma să aibă loc întâlnirea.

Amintim că, în aceeași zi, Igor Dodon nu a fost lăsat să vorbească la târgul tradiţional „Toamna de aur”, organizat în orașul Criuleni. Oamenii scandau: „Jos minciunosul!”, „Jos culioku!”, „Jos Dodon!” și au făcut scut pe scările ce duc la aleea principală a Centrului de Cultură şi Tineret „G. Sârbu”, astfel încât preşedintele degrevat din funcţie să nu treacă spre microfoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"