NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dacă moldoveanul nu merge la piscină, atunci piscina vine la moldovean. Bazinele gonflabile, la mare căutare

În acest sezon, piscinele gonflabile se vând ca pâinea caldă. Totul din cauza pandemiei care a restricționat scăldatul în bazinele acvatice din țară și în parcurile de distracții. Unde mai pui că moldovenii nu pot pleca la mare în această vară.


Svetlana și Victor Șincariuc au cumpărat un bazin gonflabil pentru nepoții lor încă în luna mai. Capacitatea piscinei este de 2,5 tone și este locul preferat al copiilor.

Acum apa e rece și nu se poate de scăldat. Mă duc să dorm la prânz, apoi mă voi scălda”.
„Vara trebuie să te odihnești și să înnoți. Noi ne avântăm și sărim în apă. Nu îmi pasă dacă apa este caldă sau rece”.

Bunicii au grijă să păstreze apa curată în piscină pentru a-și proteja nepoții de bacterii.

Ocupația principală este scăldatul în piscină. Îl instalăm în luna mai și îl păstrăm până în septembrie, schimbăm apa la fiecare două-trei zile. Adăugăm diferite preparate pentru a păstra apa”, – spune Svetlana Șincariuc.

Totuși, oamenii speră că vor ajunge să se scalde și în apa sărată a mării.

Mergeam la mare de două-trei ori pe an. În septembrie anul trecut am fost în Albania la mare, dar în acest an, din cauza pandemiei nu știm dacă vom reuși, dacă vor deschide granița cu Bulgaria”, – a adăugat bunica.

În magazinele specializate din Bălți, dar și în piețe deja nu mai găsești piscine din cauciuc sau plastic. Au fost cumpărate încă acum o lună.

Cererea este foarte mare din cauza caniculei. Toată lumea își dorește saltele și piscine gonflabile. Cele mai mici erau de un metru-doi-trei. Depinde de centimetri, lățime, am rămas în vânzare doar cu cel mai mic”, – spune vânzător Fiodor Lazarev.
„Am avut bazine mici de 20-30 de litri, până la celel mari până la zece tone de apă. În funcție de volumul piscinelor, costau de la o sută de lei până la șapte mii de lei”, – a anunțat Valerii Arnaut, directorul unui megamarket din Bălți.

Vestea rea este că bazinele gonflabile nu vor mai apărea în vânzare în acest sezon, asta pentru că toate piscinele sunt de import.

Noi importurile le facem cu un an înainte, nu mai putem să importăm din nou. Am încercat să luăm aceste articole de la alți furnizori locali, dar și ei au avut proble cu stocurile din cauza solicitărilor foarte mari”, – a adăugat Valerii Arnaut.

Oamenii spun că piscinele gonflabile sunt alternativa perfectă pentru o odihnă sigură în vreme de pandemie.

E carantină, nu avem dreptul să ne plimbăm. Piscina gonflabilă este locul tău personal.
„Vreo 200 de litri, nu mare, vreau pentru copii. Am fost la OrheiLand, dar anul acesta nu ne ducem nicăieri. Din cauza pandemiei nu intrăm în contact cu multă lume”.

Amintim că, piscinele din țară au fost reînchise la data de 1 august din cauza că nu au fost respectate regulile de protecție împotriva coronaviruslui. În această vară, piscinele au activat doar două săptămâni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"