NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Dacă nu ai mască de protecție, ieși afară!” Reguli stricte în transportul public din Bălți  

„Dacă nu ai mască de protecție, mergi pe jos!” Bălțenii care călătoresc cu transportul public sunt obligați să poarte măști, chiar dacă echipamentul de protecție lipsește în majoritatea farmaciilor din oraș sau sunt vândute la prețuri exagerate. Și numărul de locuri în transport sunt limitate. Călătoriile sunt permise doar dacă toți pasagerii sunt așezați pe scaune.


Alexandra Cucunescu în vârstă de 59 de ani se plânge că, nu are cu ce se deplasa acasă. Pentru că nu a reușit să-și cumpere mască, accesul în transportul public i-a fost interzis.

Trebuie să cumpăr, voi avea grijă să cumpăr chiar azi. În farmacii nu sunt măști. Am fost peste tot. Trebuia să cumpăr mai devreme. Sunt vinovată, a spus femeia.

Oamenii spun că măștile de protecție sunt foarte scumpe.

Masca costa doi lei, iar acum opt. Este scump, desigur. Trebuie să ne asigure cu măști.

Călătorii se arată nemulțumiți de numărul limitat de locuri în transportul public. Oamenii sunt nevoiți să aștepte în stații până la o oră.

Am fost chemați la muncă la ora 7.30. M-am pornit la ora 6.00 din cartierul „Dacia”, a fost toleibuzul la ora 6.05 sau la 6.07, cu care am plecat în centru. De acolo, nu am putut să ajung la „Molodova” nici cu primul troleibuz, nici cu al doilea, nici cu al treilea. Colega de serviciu m-a luat cu mașina.

Taxatorii spun că aproape 40 la sută dintre călători încearcă să intre în transport fără a purta măști de protecție.

Am grijă ca toți să poarte măști, pentru că trebuie. Dacă nu sunt echipați, coboară. Sunt și oameni nemulțumiți. Ei solicită să le dăm măști de protecție.

În același timp, unii șoferi de autobuze și maxi taxiuri ignoră regula.
În orele de vârf, carabinierii monitorizează fluxul de pasageri.

Stăm aici de la ora 6.30 până la 9.30, în orele de vârf, când oamenii merg la muncă. Verificăm dacă poartă măști și dacă nu sunt oameni care călătoresc în picioare.

Amintim că, de luni, 4 mai, toți pasagerii sunt obligați să poarte măști în transportul public. De asemenea, călătoriile sunt din nou contra plată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"