NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dacă vrei cu 100 de lei. Cum METRO stimulează oamenii să se vaccineze

Vouchere în valoare de 100 de lei. Așa își propun să contribuie la sporirea numărului persoanelor vaccinate împotriva la COVID-19, reprezentanții unui supermarket din Bălți. În acest weekend, primii 100 de vaccinați vor primi vouchere de 100 de lei, valabile pentru procurarea oricăror produse din magazin. Imunizarea va avea loc între orele 10.00 și 16.00, pe strada Nicolaie Iorga.

„-În acestă săptămână mergem la Metro, Sâmbătă și Duminică.

-Metro ne oferă pentru primii 100 de persoane vaccinate vouchere de 100 de lei, pentru a face cumpărături.

-Este bonus pentru vaccinare?

-Da! Mai mult, cei de la Crucea Roșie au promis să ofere pachete. Astfel, vom motiva oamenii”, a spus Feodora Rodiucova în cadrul unei ședințe cu viceprimarul de Bălți.

Procedura de imunizare va avea loc într-un troleibuz care va fi parcat lângă supermarket, unde doritorii de a se vaccina vor trebui să prezinte doar buletinul de identitate. Unii bălțeni salută ideea, alții nu prea.

„Înțelegeți, cine vrea, se vaccinează gratuit, cineva pentru bani. Să-i ajute Dumnezeu”.

„Cred că va fi o motivare, desigur”. 

„Pentru ce să dai vouchere, să obligi omul să se vaccineze? Dacă omul vrea, o va face, nu pentru voucher, dar pentru sănătate”. 

„Nu e nimic bun în asta. Este alegerea fiecărui om. Atât. Parcă cumperi vaccinul. Omul nu o poate face pur și simplu, ci trebuie să ia o decizie proprie”.

„Probabil e bine. Omul primește 100 de lei. E bine. Nu e degeaba”.

„E dreptul loc să propună așa ceva și dreptul altora să accepte”, au spus oamenii.

Autoritățile locale anunță că din cauza ratei scăzute a celor vaccinați, tot mai mulți bălțeni se infectează cu Covid-19:

„Astăzi, avem 4876 de cazuri active, adică 3,22%. 07.56 MUSCA 08.25 Spitalizați, la data de 10 – 283 de oameni. În secția centrală avem 167 de pacienți, iar la centrul COVID -130. În a doua secție COVID avem 21 de persoane, iar în reanimare – 19 oameni”.

Până astăzi, la Bălți, 28.139 de persoane s-au imunizat cu prima doză de vaccin. A doua doză a fost administrată la 18.229 de oameni. În municipiu sunt disponibile cinci tipuri de vaccin: AstraZeneca, Johnson&Johnson, Pfizer, Sinopharm și Sinovac.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata