NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Daugavpils și Bălți ar putea deveni orașe înfrățite. Ambasadorul Letoniei în R. Moldova s-a întâlnit cu Nicolai Grigorișin

Municipiul Bălți intenționează să semneze un acord de înfrățire cu al doilea cel mai mare oraș din Letonia – Daugavpils. Anunțul a fost făcut de Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova Uldis Mikuts, care s-a întâlnit cu primarul Nicolai Grigorișin. Tot astăzi, la Pinacoteca „Antioh Cantemir ” a fost inaugurată expoziția „Comorile Letoniei”, pentru a face cunoștință tinerilor cu realizările țării europene.

„Am adus o expoziție despre succesele Letoniei, despre companiile de performanță, mai ales din domeniul tehnologic, care sunt cunoscute în lume grație invențiilor”, a declarat Uldis Mikuts.

În 2015, nunicipiul Bălţi a încheiat deja un acord de colaborare cu oraşul Daugavpils din Letonia.

„Tinerii sunt pentru nou o prioritate. Vrem să vă povestim despre Letonia, despre Europa, despre drumul spre UE. Letonia are deja legături bune cu Bălțiul. Există intenția de înfrățire cu orașul Daugavpils, al doilea ca mărime din Letonia, la fel ca Bălți”, a adăugat Ambasadorul Letoniei în R. Moldova.

La rândul său, primarul de Bălți a declarat că cele două orașe au multe în comun, fapt ce va facilita realizarea mai multor proiecte regionale.

„Vom fi bucuroși să revenim la relațiile de prietenie între aceste două țări, dar și cu orașul cu care avem semnat un acord de intenție cu Daugavpils. Suntem deschiși pentru colaborare. Vorbim despre domeniul economic, învățământ, administrație locală”, a conchis Nicolai Grigorișin.

Ambasadorul a vizitat și Zona Economică Liberă Bălți, pentru care Letonia este un partener de încredere.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"