NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De aproape trei luni, zece polițiști patrulează orașul Bălți pe biciclete

Polițiștii pe biciclete patrulează orașul Bălți încă din luna mai. Principalele locuri în care îi putem găsi sunt parcurile municipale, Lacul Tineretului, Lacul Orășenesc, centrul orașului, precum și alte locuri greu accesibile pentru polițiștii care patrulează orașul cu automobilele. Ca să se inițieze în noua formă de activitate, polițiștii au urmat stagii de instruire la Chișinău, unde au fost pregătiți de instructorii americani.
Printre cei 10 angajați ai Regimentului de Patrulare Nord se numără și o doamnă, care, conform spuselor colegilor săi: „Face față.”
(ROMAN RODIONOV, Comandant al Regimentului de Patrulare Nord)
 „Avem chiar și o doamnă în rândul polițiștilor bicicliști care face față zi de zi.”
Bălțenii spun că patrularea orașului pe bicicletă este eficientă, pentru că polițiștii pot fi prezenți astfel în zone mai greu accesibile, cu toate că și patrularea călare pe cai ar o variantă bună. Mai mult, consideră ei, patrularea pe biciclete reprezintă un mod sănătos de viață.
 Este ceva normal. Călare pe cai, tot e bine, dar pe bicicletă este încă și mai bine, fiindcă nu chinuie caii.
E foarte bine, e sport și circulă repede”
 „Eu cred că e bine pe bicicletă.”
 „Da, i-am văzut, sunt bravo, nu încurcă la nimeni și repede se deplasează, în special, prin piață. „
 „E foarte bună ideea. Să nu aștepte numai mașina, dar să se așeze și pe bicicletă.”
 Polițiștii afirmă că ei se străduie să-și onoreze obligațiunile și că, din păcate, au mult de lucru în oraș, or, cetățenilor le place să încalce regulile.
 (Eugeniu Știrbu, polițist)    
 Cetățenii din R. Moldova iubesc să încalce regulile.
Avem totul necesar pentru acordarea primului ajutor medical. Aici sunt procesele verbale și Codul Contravențional, bastonul telescopic .
Roman Rodionov, Comandantul Regimntului de Patrulare Nord, a vorbit despre cum a apărut Seviciul de patrulare pe biciclete .
Această idee a venit odată cu implementarea proiectului dat cu ajutorul Guvernului Statelor Unite ale Americii. Toți angajații au fost instruiți de către instructorii din SUA.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"