NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De astăzi, bălțenii își pot vaccina copiii. Care este serul recomandat

De astăzi, bălțenii își pot vaccina copiii care au atins vârsta de 12 ani, împotriva virusului Covid-19. Pentru imunizare se va utiliza preparatul Pfizer, în două doze, la un interval de 21 de zile. Vaccinarea minorilor se va face doar după semnarea unei cereri. Deși au undă verde, părinții nu se grăbesc să-și vaccineze odraslele.

Eu am verificat și au spus că încă nu s-au adresat părinții.  Dispunem doar de vaccinul Pfizer la moment, este experiența în regiunea europeană, copiii se vaccinează fără reacții grave, poate să fie puțină durere la locul de introducere, febra poate să apară, 37 – 37,5, frisoane, dureri musculare și atât. Reacții severe nu au fost înregistrate, a declarat șefa departamentului de boli infecțioase a CSP Bălți, Elena Tureac.

Părinții nu se prea lasă convinși de recomandările specialiștilor.

Eu sunt contra la vaccinare. Ei singuri, de fapt, nu cunosc ce conține acest vaccin, spune o femeie.

Eu sunt contra vaccinării copiilor deoarece nu știm ce-i cu maturii, nu tocmai cu copiii. Eu, ca mamă sunt contra.  Eu încă singură nu m-am dus să mă vaccinez fiindcă nu știu care este situația, a mai spus o mamă.

Eu sunt împotrivă. Mi se pare că vaccinul nu este suficient testat. Eu consider că fără investigații nu se merită de o administrat, a adăugat un părinte.

Totuși, unii părinți sunt gata să-și vaccineze copiii.

Eu nu văd nimic aici rău. Este deja doleanța părinților, fiecare părinte decide ce este mai bine pentru copilul lui. Eu cred că vaccinarea în sine nu este rea pentru ca să scăpăm mai repede de virus, a declarat o mamă.

Imunizarea copiilor de peste 12 ani se va face doar în centrele de vaccinare, nu și în punctele mobile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"