NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De ce a cedat tunelul de dezinfectare instalat de Usatîi în piața din Bălți

Tunelul de dezinfectare instalat în Piața Centrală din Bălți nu mai funcționează. Acesta a fost bătut în scânduri. Mulți dintre comercianți și cumpărători se arată nemulțumiți. Primarul de Bălți, Reanato Usatîi, care a cumpărat aparatul pentru a proteja oamenii de noul coronavirus, spune că utilajul a cedat.


Cumpărătorii din piața centrală își dezinfectează mâinile în mod obișnuit. Aceștia spun că aparatul de dezinfectare era extrem de necesar.

Eu ca medic consider că a fost o idee bună de a instala acest aparat în cazul în care el cu adevărat își îndeplinea funcția de dezinfectare. De prisos la sigur nu era. Ar fi minunat dacă astfel de aparate s-ar instala pretutindeni.

Nu sunt la curent unde a dispărut. Un astfel de aparat este necesar, mâinele mereu sunt “curate”.

Am auzit că a fost instalat un aparat de dezinfectare, dar nu cunosc unde acesta a dispărut. Bineînțeles este nevoie de un astfel de aparat, dar de ce a dispărut este o altă întrebare.

Desigur că este nevoie de acel aparat. Acum suntem nevoiți să purtăm mereu cu noi soluții pentru dezinfectarea mâinilor.

Acesta a fost scos, iar din care motiv rămâne o enigmă. Nu m-am interesat. El a funcționat aproximativ 4 zile, poate puțin mai mult, iar după a dispărut.

De cealaltă parte, nu toți comercianții au privit cu ochi buni ideea primarului de a instala în piață un tunel de dezinfectare.

Dintr-o parte e bine că l-au scos, mirosea puternic a alcool. Eu cred că acum e mult mai simplu, omul și-a dezinfectat mâinele și merge la cumpărături.

Nu cunosc din ce motiv acest aparat a fost scos. El este, iată, stă acolo. Nu cred că acest aparat este foarte necesar, el doar ne stropea din toate părțile. Noi oricum ne dezinfectăm mereu mâinele.

N-aș spune că a fost foarte necesar acest aparat, dar văd că nu mai este. Nici nu am observat când a dispărut.

La ce ne trebuie acel aparat dacă noi mereu ne dezinfectăm mâinele, iar temperatura este măsurată la toți. Fără acest aparat credeți că nu intrăm în piață?

Contactat telefonic, primarul de Bălți, Renato Usatîi a declarat că tunelul pe care l-a cumpărat din banii proprii a fost unul experimental, pentru a vedea cât de eficient poate fi un asemenea utilaj pentru dezinfectare. Cu regret, edilul a constatat că acesta se supraîncălzea, folosea de patru ori mai mult dezinfectant și nu făcea față fluxului mare de oameni.
Menționăm că, de la începutul pandemiei de COVID, la Bălți au fost înregistrate aproape de 1200 de infectări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"